Studio Speld / urbanbuzz - Shutterstock

Monopoly brengt corona-editie met teststraten uit

Goed nieuws voor de liefhebbers van gezelschapsspellen: spelletjesfabrikant Ravensburger brengt een speciale corona-editie van Monopoly uit. Een rechtszaak met spelletjesfabrikant Parker Brothers kan niet lang uitblijven.

In de nieuwe uitgave van Monopoly zijn alle gewone straten vervangen voor teststraten, zoals het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel en de oude fabriek Ritmeester in Veenendaal. De stations hebben plaatsgemaakt voor de vier adviesorganen van het kabinet: het RIVM, het OMT, het Red Team en Willem Engel.

Ook de pionnen zijn anders dan normaal. Er kan niet langer worden gespeeld met een kruiwagen, een hoed of een strijkbout. In plaats daarvan kiest elke speler in het begin van het spel voor een mondmaskertje, een vleermuis of een wattenstaafje. Wie langs start komt, krijgt een beetje NOW.

Fanatieke Monopoly-spelers zullen ook de kans- en algemeenfondskaarten niet meer terug kennen. Zo heb je de zeer gunstige kaarten: ‘Een vergissing van de GGD in uw voordeel. U mag gewoon naar buiten’ en ‘U wordt nadrukkelijk geadviseerd door te reizen naar de teststraat bij het supportershome van Vitesse. We kunnen het u echter niet verplichten.’ Een minder gunstige kaart luidt: ‘U bent uitgenodigd voor een talkshow, maar bent uw briefje vergeten. Sla een beurt over.’

Het doel van het populaire bordspel is radicaal anders dan alle vorige versies. Hotels bouwen kan, maar is een zeer nadelige strategie. Ze zijn namelijk vaak dicht vanwege aangescherpte coronamaatregelen. Bovendien: wie wil er slapen op een testlocatie?

In plaats daarvan moeten spelers zich zo vaak mogelijk laten testen. Wie als eerste de testcapaciteit opmaakt, heeft gewonnen. De speler die laatste wordt, moet veertien dagen in quarantaine.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *