Balaguta Evgeniya / Shutterstock

Voel je klein en nietig naast deze vrouw die haar haren maar één keer per week wast

Zie je deze vrouw? Zij wast haar haren maar één keer per week. Oh, wat heeft ze een volle, glanzende bos. Deze vrouw begrijpt echt niet waarom jij na twee dagen alweer als een uitgeteerde junk naar een fles langer fris-shampoo grijpt terwijl je je haar gewoon moet laten wénnen.

Je houdt het probleem ook zelf in stand, hè, door je haar zo vaak te wassen. Denk maar eens na over al die talgklieren die jij in productie jaagt door om de twee dagen met je gore tengels die shampoo in je hoofdhuid te masseren. Goed zo, maak jezelf maar even een stukje kleiner door steeds horizontaler op je stoel te gaan liggen en vol walging aan de twee natte strengen op je voorhoofd te voelen terwijl deze vrouw uitlegt hoe ze elke dag een ons roomboter in haar haarwortels wrijft en er nog steeds uitziet alsof ze vier uur onder een droogkap heeft gezeten.

Begin inderdaad nog maar eens aan een nieuwe detoxweek om al dat wassen te doorbreken, een week waarin je na dag twee al een volledige bus droogshampoo als een sneeuwkanon over je hoofd moet leegspuiten omdat je hele haardos uit slechts twaalf vette, kleverige dropveters lijkt te bestaan.

En besef dan maar eens goed dat het verdomme ook allemaal je eigen schuld is, dat vette haar, omdat je het lekker moet laten gáán. Je bent er teveel mee bezig, daarom zit je er ook steeds aan, laat het lekker los, wees als deze vrouw en was je haar maar één keer per week, het is tenslotte maar haar.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Maar dit is toch geen satire? Er is een hele ‘no-poo’ beweging van mensen die de shampoo helemaal hebben afgezworen.

Reageer