Alexandros Michailidis / Shutterstock

Tweede Kamerverkiezingen mogelijk verspreid over 4 jaar

‘Zo heeft iedereen de tijd om rustig naar stemkantoor te gaan’

Er wordt nog steeds naarstig gezocht naar een oplossing om de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 zo veilig en verantwoord mogelijk te laten verlopen. Momenteel wordt de mogelijkheid onderzocht om de stembussen vier jaar lang open te houden, zodat mensen verspreid over die periode kunnen stemmen.

“Het is een veelbelovend plan”, veronderstelt Attje Kuiken van de PvdA. “Als iedereen op dezelfde dag naar de stembus moet, dan zijn we met veel te veel mensen op een te kleine ruimte. Dan kunnen we de coronamaatregelen nooit handhaven. Bovendien zou het mensen kunnen tegenhouden om naar de stembus te gaan, en dat is het laatste wat we willen. Door de verkiezingen te spreiden over 1461 dagen kan iedereen een dag uitkiezen waarop hij of zij rustig naar het stembureau kan.”

Kuiken krijgt bijval van D66-kamerlid Jan Paternotte: “In het buitenland smeren ze de verkiezingen ook uit over een langere periode, dus waarom zou dat hier niet kunnen?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Google betaalt nu $ 19488 tot $ 23500 per maand v00r online werken vanuit huis. Ik ben 2 maanden geleden bij deze baan gekomen en heb in mijn eerste maand $ 25540 verdiend met deze baan. Ik kan zeggen dat mijn leven is veranderd – volledig ten goede! Bekijk wat ik d0e

http://Moneylive3.Club

awb.

Reageer