Erik Koole Photography / Shutterstock

‘CoronaMelder bewust verslavend gemaakt’

Oud-medewerkers van app klappen uit de school

De app CoronaMelder, die vanaf zaterdag in heel Nederland gebruikt kan worden, is bewust verslavend gemaakt. Dat stellen een paar experts die aan de app meewerkten. Zij klappen vandaag uit de school.

Journalist Brenno de Winter maakte het maakproces van dichtbij mee. Hij adviseert mensen de app niet te downloaden. “Het begint al bij de kleur”, zegt hij. “De app heeft een hele opvallende kleur rood, waardoor je je er wel op moet klikken als je er langs scrollt. Dat hebben de makers uiteraard doelbewust gedaan, om je vaker naar die app te trekken. Rood valt op.”

Ook techjournalist Daniël Verlaan, die de app al in een vroeg stadium testte, is kritisch. “De makers zijn wel heel vernuftig bezig geweest. De app dringt zich steeds aan je op met notificaties, geluidjes. Constant van die korte beloningen. Superverslavend, en funest voor onze aandacht.”

Ook Verlaan draagt mensen op de app niet te gebruiken. “Ik zou het niet doen. We hebben met die app echt een monster gecreëerd, waarvan het echt de vraag is of we zoiets moeten willen.”

Dat de app gratis is, vindt Verlaan juist een argument om de app niet te gebruiken. “Dan moeten alle alarmbellen afgaan. Als iets gratis is, ben jij het product.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Google betaalt nu $ 17488 tot $ 23500 per maand voor online werken vanuit huis. Ik ben 2 maanden geleden bij deze baan gekomen en heb in mijn eerste maand $ 21540 verdiend met deze baan. Ik kan zeggen dat mijn leven is veranderd – volledig ten goede! Bekijk wat ik doe

http://moneylive3.club

Reageer