Elena Baryshnikova / Shutterstock

Meerderheid Nederlanders heeft liever ochtendklok dan avondklok

De meerderheid van de Nederlanders heeft liever niet dat er een avondklok komt. Dat blijkt uit een enquête van het CPB. Het Nederlandse volk stelt wel een alternatief voor: een ochtendklok van 6.00 uur 10.00 uur.

“Het zou voor de bestrijding van het coronavirus denk ik heel erg schelen als ik niet om 6.00 uur ‘s ochtends naar het werk kan”, zegt verpleegkundige Samad. Hij krijgt bijval van caissière Lydia. “We moeten dit met z’n allen doen. Als ik een steentje kan bijdragen door in bed te liggen tot 10.00 uur, dan ben ik daartoe bereid. Sterker nog: dan doe ik dat graag.”

Ook magazijnmedewerker Leopold vindt het niet erg om wat opofferingen te doen. “Het gaat er even niet om dat ik het liefst om half vijf ‘s ochtends in de auto stap om op tijd op mijn werk te verschijnen. Wat ik persoonlijk wil is nu niet van belang. Als het beter is dat ik zes uur later begin, dan zij het zo. In het uiterste geval zou ik zelfs bereid zijn om gewoon helemaal niet meer op werk te verschijnen.” 

De Landelijke Studentenvakbond steunt de ochtendklok niet. De bond vindt het oneerlijk voor studenten dat de ochtendklok geldt in een periode dat er niet om 9.00 uur ‘s ochtends college is. 

Dit stuk is ingestuurd door een Vage Kennis. Vage Kennissen maken elke maand kans op plaatsing van hun eigen stuk op De Speld. Ook kans maken? Word nu Vage Kennis en krijg ‘Nederland: het boek’ helemaal gratis.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *