Omroep Brabant / YT

Burgemeester Tilburg geeft vergunning af om persconferentie op grote schermen te kijken

‘De mensen gaan toch kijken’

Goed nieuws voor de inwoners van Tilburg: ze kunnen de persconferentie van vanavond bekijken op een groot scherm in de binnenstad. De burgemeester van Tilburg heeft een vergunning afgegeven voor het evenement. Hij gaat er vanuit dat iedereen zal proberen zich aan de anderhalve meter afstand te houden. 

“De mensen gaan toch wel kijken”, legt burgemeester Theo Weterings het besluit uit. “Is het niet hier met 50.000 man op een plein, dan is het wel ergens anders, zoals thuis. En we weten allemaal dat juist daar de meeste besmettingen optreden.”

Theo Weterings is er dan ook van overtuigd dat dit de juiste beslissing is. “Het is echt beter dat we zoiets als gemeente faciliteren. Dan kunnen we een oogje in het zeil houden en af en toe roepen: doe nou niet. Die mogelijkheid heb je niet als mensen thuis voor de buis zitten of met elkaar in een bos staan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *