Studio Speld / Ollie The Designer / Khakimullin Aleksandr / Giorgi Abdaladze

WHO biedt coronavirus remise aan

De WHO (World Health Organization) heeft Covid-19 een remise aangeboden. De organisatie zegt een lange strijd te hebben gevoerd maar dat gelet op de positie van de wereldbevolking een remise redelijk is.

“Covid-19 is een waardige opponent gebleken, met afgelopen week zelfs een record aantal besmettingen”, zegt WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus. “Het is daarom misschien niet meer realistisch om te stellen dat we als mensheid het virus gaan verslaan, of uitroeien. Een remise lijkt ons eerlijk.”

Ghebreyesus verwacht dan ook dat het coronavirus de remise zal accepteren. “Het coronavirus staat er nu natuurlijk redelijk goed voor, maar de overwinning is nog allerminst in kannen en kruiken. Als het virus een paar zetten vooruit denkt, zal het zien dat het makkelijk een belangrijke pion als Viruswaarheid kan verliezen als die zich zo debiel blijven gedragen.”

Het coronavirus moet daarbij ook wel weten wie het tegenover zich heeft zitten, zegt Ghebreyesus: “We hebben het hier wel over de diersoort die de builenpest, polio en witte neushoorns heeft overwonnen. Zeker niet de eerste de beste.”

De WHO-baas heeft inmiddels officieel zijn hand uitgestoken naar het coronavirus. Die heeft de hand gretig geaccepteerd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Graag wil ik dit interview aangrijpen om president Xi de hemel in te prijzen. Zijn hemels leiderschap en liefdadigheid zijn ongekend. Door ongelofelijk snel handelen heeft Corona in China zich wel over gegeven. Ook nog bedankt voor mijn WHO baan.

Reageer