MinDof / Shutterstock

Felle voor- en tegenstander kernenergie vinden elkaar in gebrek aan kennis van zaken

Tessa en Bob hebben allebei een uitgesproken mening over kernenergie. Ze raakten hierover woensdag in een aanvankelijk felle discussie verzeild, maar wisten elkaar uiteindelijk te vinden in het besef dat ze geen van beiden enige kennis van zaken hadden.

“We kunnen simpelweg niet zonder kernenergie als we zelfvoorzienend willen zijn”, betoogde Tessa.

“Waar baseer je dat op?” vroeg Bob.

“Die cijfers heb ik niet paraat.”

“Nee, snap ik. Maar het is wel levensgevaarlijk.”

“Hoeveel doden zijn er dan door straling gevallen sinds Tsjernobyl?”

“Weet ik veel. Wel een paar in Fukushima toch?”

“Zou kunnen.”

“Ja.

”“Kernenergie stoot nauwelijks CO2 uit.”

“Maar in andere opzichten is het wel slecht voor het milieu. Toch?”

“Dacht ik niet.”

“Maar wat doe je dan met dat afval?”

“Kun je dat niet gewoon onder de grond stoppen?”

“Weet ik niet eigenlijk.”

“Ik ook niet.”

“We hebben geen van beiden enig idee waar we over praten hè?”

“Nee.”

“Dan zijn we het eens.”

“Mooi dat dat in zo’n principiële discussie kan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik verdien meer dan 8 tot 9 duizend dollar per maand met weinig onderhoud. Ik bleef anderen horen vertellen hoeveel geld ze op internet kunnen verdienen, dus besloot ik het te onderzoeken. Alles bij elkaar genomen, was het allemaal duidelijk en heeft het me volledig getransformeerd. Dit is mijn belangrijkste ding. Bezoek nu .. Quality9.best

Reageer