NOS Jeugdjournaal / Youtube

Kan je sneller getest worden als je een GGD-medewerker bedreigt?

Nu de testcapaciteiten bij de GGD beperkt zijn en veel mensen lang moeten wachten om getest te worden op corona, zoeken mensen naar slimme manieren om sneller aan de beurt te komen. Als je voorrang wil krijgen kun je natuurlijk in de zorg of in het onderwijs gaan werken, maar kan het bedreigen van GGD-medewerkers ook helpen? 

In de praktijk blijkt het tegen te vallen hoe effectief het bedreigen van GGD-medewerkers is. Dirk (56) zegt dat hij over het algemeen vaker dingen gedaan krijgt als hij mensen bedreigt: schelden, intimideren en als het even kan ook chanteren. Maar bij de GGD kreeg hij nul op het rekest: “Ik heb dat GGD-volk echt alles toegewenst, gezegd dat hun kinderen niet meer veilig over straat kunnen. Ik probeerde ze te confronteren met gevoelige informatie die ik naar buiten dreig te brengen als ze me geen test geven, allemaal tevergeefs. Zelfs toen ik er een thuis opzocht met een kettingzaag in mijn hand, kreeg ik nog geen wattenstaafje in mijn neus.” 

Volgens de GGD heeft het bedreigen en intimideren van medewerkers inderdaad geen zin: “We hebben ons personeel hier goed op voorbereid. Deze klootzakken en kutwijven die dood moeten, doen wat ze kunnen, aan de Populierenlaan 234. Al hang je ons of onze cavia’s en andere huisdieren aan de volgende boom en weet je waar wij allemaal wonen, je kunt nog steeds niet sneller getest worden.”

Voor iedereen die tot nu toe bot heeft gevangen met zijn of haar bedreigingen, is er een plan B beschikbaar. Volgens insiders is er een methode die wél werkt: langer wachten. Maar die methode wordt vooralsnog als behoorlijk controversieel gezien.

Ondanks de volhardendheid van de GGD wil Dirk nog niet opgeven. “Onder dwang zwicht iedereen. Je moet alleen even weten waar ze gevoelig voor zijn. Ik ga alleen nog aankloppen bij GGD-medewerkers met kinderen. En huisdieren. En misschien kan ik nog proberen te dreigen om opa en oma in het gezicht te hoesten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Iedereen kan $ 250 + per dag verdlenen …….. Je kunt 7000-14000 of zelfs meer verdienen als je een fuiltime baan hebt … Het is gemakkeIljk, volg gewoon de instructies 0p deze pagina, lees het aandachtig door van begin tot eind … Het is een flexibele baan maar een g0ede kaNs. Voor meer lnformatie,…….. http://webcash5.club

Reageer
gravatar

Op Facebook is te lezen dat het vooral babyboomers zijn die GGD-medewerkers bedreigen.

Die gasten zijn zo arrogant dat ze denken overal recht op hebben. Zo niet dan stappen ze naar meester Frank Visser.

Corrie, uw vaste prik voor betrouwbaar comment.

Reageer
gravatar

Mevr. Van Hiernaast, wij weten niet vanuit welk land u reacties op De Speld plaatst; door uw taalgebruik vermoeden wij dat u heel lang geleden vanuit ons land bent geëmigreerd naar Australië. Wij in Nederland noemen “baby boomers” mannelijke zuigelingen van kangoeroes.. Wel een mondvol, maar wel duidelijker waarom het gaat.

Dat u onze taal niet meer volledig beheerst, nemen wij u niet kwalijk. O ja, “omment” heet hier trouwens nog steeds commentaar.

gravatar

Mevrouw, uw reactie is zelfs geen begin van een antwoord. U schrijft waarschijnlijk onder een verscheidenheid aan namen, dit keer ook onder de namen “de heer Mies” en “RU MAG”.

Blijkbaar bent u door uw eenzaam bestaan aan de andere kant van de wereld ontwent om fatsoenlijk te reageren, zoals in ons land gebruikelijk is
(Behalve door de heer Wilders, die – zoals u – alleen kan schelden en verdraaien, als iets hem niet zint.)