NOS

Goed nieuws op Prinsjesdag: volgend jaar 0,8 procent meer testcapaciteit bij GGD

Ondanks alle tegenslag van het afgelopen jaar was er ook goed nieuws op Prinsjesdag: de testcapaciteit van de GGD gaat aankomend jaar met 0,8 procent omhoog.

Nou klinkt 0,8 procent als een prachtige stijging, maar eigenlijk betekent dit getal niet zoveel. Die 0,8 procent gaat namelijk over de mediaan van alle testlabs. Dat betekent dat het testcentrum met de middelste testcapaciteit aankomend jaar 0,8 procent meer kan testen. En dan moet je nog bedenken dat in de testcapaciteitcijfers geen rekening wordt gehouden met externe omstandigheden.

Medewerkers kunnen ziek worden, een lading wattenstaafjes kan gestolen worden, een testlab kan abusievelijk worden gebruikt als locatie voor een illegaal feest, waardoor het weken duurt voordat alles weer ontsmet is. Allemaal reële gevaren voor de testcapaciteit van individuele labs die je niet terugziet in de cijfers van de regering.

En dan is er nog de vraag: wat heb je aan deze getallen als gewone Nederlander? Mensen die überhaupt nooit klachten hebben voelen bijvoorbeeld niets van de testkrachtstijging, legt Diederik Gommers uit. “Mensen die zich al veel lieten testen, kunnen zich alleen maar meer laten testen. Eigenlijk is het wat dat betreft straks alleen maar nog oneerlijker verdeeld.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Google betaalt nu $ 17488 tot $ 23500 per maand voor online werken vanuit huis. Ik ben 2 maanden geleden bij deze baan gekomen en heb in mijn eerste maand $ 21540 verdiend met deze baan. Ik kan zeggen dat mijn leven volledig ten goede is veranderd! Bekijk wat ik doe

http://onlinejobs99.club

Reageer
gravatar

Ik ben blij dat onze Majesteit in een kerk de troonrede heeft voorgelezen. Zo hoort het en niet anders. Onze Koning is immers door De Heere aangesteld als heerser over ons land en volk. Daar kan zelfs in onze heidense democratie niet aan worden getwijfeld.

Reageer
gravatar

Inderdaad, dominee. Ik kan het nog sterker uitdrukken: Dat Onze Lieveheer de Oranjes heeft aangewezen als eeuwig staatshoofd van de Nederlanden is onbetwistbaar. (Zie het hoofdstuk Koningen in het Goede Boek.) Dat betekent niet anders dan dat KERK EN STAAT NIET GESCHEIDEN MOGEN WORDEN!
Democratie moet daarom worden verboden.

gravatar

Als waardevolle tip, waarde collega, wil ik u graag meegeven dat ik gaarne bereid ben om deze staatsgevaarlijke democratische elementen van u over te nemen.

Wij staan dag en nacht voor u klaar om -tegen een schikkelijke vergoeding- uw omgeving te zuiveren van minderwaardige dier- en andere rassen. Onze werkwijze is erop gericht om eerder bedoelde parasieten zo efficiënt mogelijk af te voeren en onder te brengen in doorgangs-inrichtingen, waar zij een eenmalige behandeling zullen ondergaan.

In het verleden zijn met dit procedé uitstekende resultaten behaald! 🚿🚿

gravatar

Het moest vandaag weer. Op een ongemakkelijke stoel met een gammele baldakijn moest ik weer zo’n stom opstel van Rutte voorlezen. Op de middelbare school zou hij er een zware onvoldoende voor hebben gekregen. Gelukkig hoefde ik dit keer niet met een koets hobbelen over kasseien. En geen onderdaan mocht leve de koning te roepen, terwijl de meesten het niet menen. Gelukkig ben ik er weer voor een jaar van af.

Reageer
gravatar

Een leuk weetje is dat ook de waardering voor het kabinet als geheel veel hoger is dan in voorgaande jaren. Gemiddeld geven de Nederlanders het kabinet een 6,2. (Bron NOS)

Vóór de coronacrisis schommelde het kabinet-Rutte III tussen een 4,9 en een 5,7.

Dat is toch een halve punt meer.

Corrie, uw vaste prik voor betrouwbaar comment.

Reageer