Studio Speld / Nancy Beijersbergen - Shutterstock

Een ‘sobere’ Prinsjesdag: begroting komt in plastic zak

Prinsjesdag zal een ‘sobere’ invulling hebben dit jaar. Zo zal er op de derde dinsdag van september geen Ridderzaal zijn, geen rijtoer van de koning, geen balkonscène en zal het begrotingskoffertje zijn vervangen voor een natte plastic zak van de Deen.

In een interview legt Minister van Financiën Wopke Hoekstra alvast uit hoe de ceremonie er dit jaar uit zal zien. “Ik heb een grote plastic tas gekregen van mijn moeder, die heeft er heel veel. Die stop ik dan vol met keien en daar ligt dan ook de begroting in, in een doorzichtige insteekhoes. Misschien kunnen we er nog wel ‘derde dinsdag van september’ opschrijven met een waterdichte stift.”

Hoekstra benadrukt dat het absoluut geen feestelijke bedoening wordt. “Ik leg die zak met stenen neer en dan ga ik weer. Als je wil kun je er dan nog een foto van maken, maar ik zou niet weten waarom. De begroting zet ik ook nog wel op de mail, anders.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *