Studio Speld / Shutterstock

Nieuwe sneltest GGD: Octopus Richard voorspelt binnen 15 minuten of je corona hebt

De GGD heeft een razendsnelle manier gevonden om te bepalen of iemand corona heeft. Octopus Richard voorspelt binnen 15 minuten of iemand positief is of negatief. In maar liefst 50 procent van de gevallen heeft hij het bij het juiste eind.

Om te bepalen of iemand echt corona heeft, moet nog steeds een traditionele test worden afgenomen. ‘‘Dat klopt’’, zegt een woordvoerder van de GGD. “Maar octopus Richard raadt in 50 procent van de gevallen of die test positief uitvalt of niet. Dat is hartstikke knap. We hebben het hier wel over een octopus hè. Die weet niet dat-ie het bijna altijd goed heeft als-ie ‘negatief’ kiest.’’

De GGD zal de komende weken met octopus Richard door het land trekken. Zo hopen ze overal in Nederland de druk op de testlocaties te verlichten. ‘‘Octopus Richard zal een einde maken aan de lange wachttijden: Hij weet de uitslag heel snel en hij kan hij zo’n acht keer zoveel mensen helpen.’’

Veel mensen vragen om het opschalen van de hoeveelheid testoctopussen, maar volgens de GGD is dat geen optie. ‘‘Het kost heel veel tijd om van een octopus een octopus Richard te maken. En daarnaast: als mensen gewoon eerlijk zijn over hun klachten, hebben we aan octopus Richard meer dan genoeg.’’

Hoe de test met de octopus precies in z’n werk gaat, wil de woordvoerder niet kwijt. ‘‘Er wordt toch iets heel diep in je neus gestopt. Als mensen van de hoed en de rand weten, dan komen ze waarschijnlijk niet meer.’’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sterker nog, ik kan van alle Nederlanders gelijktijdig direct voorspellen of ze corona.

50% is best wel laag, ik kan het met meer dan 90% kans op goed antwoord nog wel. Hoe vraag je? Simpel: ik zeg bij iedereen dat ze geen corona hebben. En gezien de meeste mensen op dit moment geen corona hebben, zit ik meestal juist 🙂

Reageer
gravatar

Als één octopus in 50% van de gevallen gelijk heeft, kan je beter 2 octopussen tegelijk laten testen, dan hebben ze samen een 100% score.