javi_indy / Shutterstock

‘Ik mis dansen in de club,’ zegt vrouw die de afgelopen jaren iedere zaterdagavond doorbracht met een chipshand in haar pyjamabroek

Francis (32) is boos door de corona-maatregelen rondom het nachtleven. Ze mist het dansen in de club met haar vriendinnen enorm. Ook al is ze misschien de afgelopen jaren niet echt meer fanatiek in het nachtleven gedoken, en vond ze het de laatste keer dat ze er was het er ook een beetje druk, en de muziek nogal hard, en de mensen vies en plakkerig. Thuisblijven met een zak chips, een goede film, in haar pyjama was eigenlijk ook wel fijn. Maar net nu ze weer van plan was om vaker te clubben, kan dat dus niet. En dus mist ze het enorm.

“Ik weet bijna niet meer hoe een club er vanbinnen uitziet,” zegt Francis verontwaardigd. “Dat gevoel dat je je jas ophangt in de garderobe nadat je een kopietje van je paspoort hebt laten zien, een peuk opsteekt terwijl je naar binnen loopt en dat Macarena uit de speakers knalt en dat je dan meedanst. Dat mis ik echt enorm.” Ze strijkt haar joggingpak recht en veegt een paar chipskruimels van haar borst. “En dat er dan zo’n schuimmachine aanstaat en er een opblaaszwembad is. En dat je dan naar de dj loopt en van hem even mag scratchen met die platen, en gelijk ook even mag mc’en en dat er dan een onbeperkt buffet is met de lekkerste gerechten.”

Zuchtend haalt Francis haar chipshand uit haar pyjamabroek en gaat verder: “En dat je dan met iemand schuifelt. En dat je dan helemaal in een glitterpak jezelf insmeert met teer en dan door een bak met ganzenveren rolt. En dat er dan ineens overal kooien naar beneden komen met wilde leeuwen erin, waar je op kan zitten! En dat je dan ineens naar de toekomst vliegt, omdat je een code ontcijferde en dat die leeuwen dan tegen je praten. En dat er dan een bloemenkrans om je nek wordt gelegd, van snoep! Nou dat alles, mis ik echt enorm. Ik hoop dus dat de clubs snel weer opengaan. Misschien ga ik dan wel weer eens een keer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *