Dafinchi / Shutterstock.com

Woningcorporaties verklaren huurverhoging: ‘Werkloze mensen maken meer gebruik van hun huis’

Ondanks corona hebben de meeste woningcorporaties hun huren alleen maar verhoogd de afgelopen maanden. Zelf vinden de woningcorporaties dat niet meer dan logisch: “Werkloze mensen maken meer gebruik van hun woning.”

“Wat je vaak ziet bij een recessie is dat mensen de hele dag thuis gaan zitten”, zegt een woordvoerder van woonstichting De Key. “Dan gaan ze heel veel gebruik maken van de vloer, omdat ze ijsberen, of ze zitten urenlang naar het plafond te staren. Dat mag allemaal natuurlijk, maar die dingen hebben ons ooit heel veel geld gekost. Het lijkt ons daarom niet meer dan redelijk om die investering op de gebruikers te verhalen.”

Wanneer de coronacrisis voorbij is, zullen de huren logischerwijs weer dalen, zegt de woordvoerder. “Logischerwijs hè. Dat wil dus niet zeggen dat het gebeurt. Het zou me hoogst verbazen eerlijk gezegd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik was mijn afspraak met de voorzitter van AEDES (Vereniging van sociale woningcorporaties) zomaar vergeten.. Daarom moest ik mijn vorig bericht snel afraffelen. Vandaar de fouten.

Piet of heet die socialist ook alweer? Nou ja, hij zei dat zijn kluppie voortdurend door het kabinet verweten wordt te weinig sociale woningen te bouwen. Hij vertelde mij dat het niet anders kan. Van de tien miljard belasting die elk jaar door de sociale verhuurders moet worden opgebracht kun je heel veel goedkope huurwoningen bouwen.

Om van de man af te zijn heb ik maar een douceurtje van 200 miljoen beloofd.

Reageer
gravatar

Ik weet niet waarp personeel van de Key word geselecteerd maar dit is een uitleg van een zwakzinnige. Slijt de vloer sneller? Typisch de Key , was niks, is niks en word nooit wat.

Reageer