Rafiek De Bruin/YT

Defensieminister Bijleveld nog steeds geloofwaardig ondanks bombardement op Veenendaal

Ank Bijleveld vindt zichzelf nog altijd geloofwaardig. De minister van Defensie gaf de luchtmacht woensdag de opdracht Veenendaal plat te bombarderen, maar ze denkt haar taak nog steeds met hetzelfde gezag te kunnen uitvoeren.

“Het had niet mogen gebeuren”, zegt Bijleveld naar aanleiding van foto’s van de verwoeste provinciestad, die Shownieuws liet zien. “Ik ben staatsrechtelijk verantwoordelijk, maar ik geloof dat ik Nederlanders er nog steeds van kan overtuigen dat ik ons land veilig kan houden.

Premier Mark Rutte vindt evenmin dat de geloofwaardigheid van de CDA-bewindsvrouw in het geding is. “Ik vind het ook leiderschap om fouten toe te geven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Google betaalt nu $ 17488 tot $ 23500 per maand voor online werken vanuit huis. Ik ben 2 maanden geleden bij deze baan gekomen en heb in mijn eerste maand $ 21540 verdiend met deze baan. Ik kan zeggen dat mijn leven is veranderd – volledig ten goede! Bekijk wat ik doe ..
http://www.netprofit10.com

Reageer
gravatar

Soms gaat het nationaal belang vóór gemeentelijk belang. Het gebied waarin voormalig Veenendaal stond is coronavrij, de woningnood ter plaatse is opgelost, en de burgemeester loopt voorlopig niet mee in demonstraties.
Ik snap wel dat de minister mag blijven. In Veenendaal is de angel voorlopig uit een hoop problemen gehaald.

Reageer
gravatar

Ik kan me herinneren dat een voorganger van haar ooit Schijndel heeft gebombardeerd terwijl het naastgelegen Maaskantje was beoogd. Foutjes komen dus wel meer voor op dat departement.

Reageer
gravatar

Het is mij niet duidelijk waarom defensieminister Bijleveld Veenendaal heeft gebombardeerd.

Heeft Grapperhaus in Veenendaal zijn bruiloft gehouden? If so, dan is het wel te begrijpen dat ze dat heeft gedaan en is ze geloofwaardig.

Corrie, uw vaste prik voor betrouwbaar comment.

Reageer
gravatar

Bijzonder. Iedere minister is verantwoordelijk voor zijn beleid en dat van zijn voorgangers. Dus waarom Grappenhaus opeens erbij halen? Laat hem zijn eigen fouten maken of zich verantwoorden voor zijn voorgangers. Maar een verband met dit bombardement zie ik echt niet.

gravatar

Door een menselijke fout is Veenendaal van de kaart geveegd. We zien echter dat in ons land de regels over zinloos geweld vooral door jongeren niet voldoende worden nageleefd. Het is daarom begrijpelijk dat onder die omstandigeden ook mevrouw Bijleveld in een ogenblik van onnadenkendheid over de schreef is gegaan. Ze heeft haar excuus aangeboden en zevenhonderd euro overgemaakt aan het Rode Kruis. De voltallige coalitie heeft de minister van Defensie daarom vergeven.

Reageer