Potential Filmmaker / Shutterstock.com

Geestenwereld moet nog even wennen aan het nieuwe paranormaal

‘Het nieuwe paranormaal’ is nu een paar maanden van kracht, maar het blijft ongemakkelijk om de coronaregels aan gene zijde na te leven: niet met meer dan 6 entiteiten tegelijkertijd in één ruimte spoken, anderhalve meter afstand nemen bij het materialiseren, en mensen in bezit nemen is uit den boze. Wezens van meer dan 600 jaar oud moeten extra oppassen.

“Die afstandsregels snijden me door mijn ziel”, zegt geest Boldewijn (hip baardje, geen gezicht). Koude rillingen gaan over onze rug als hij zijn verhaal vertelt. “Ik heb mij sinds mijn dood nog nooit zo verveeld. Mijn missie op aarde is nog niet volbracht, en als ik dan ineens niets meer kan… Ik kan er wel van huilen, op de muur bonken.”

Ook al zijn de regels iets versoepeld sinds april, veel bovennatuurlijke wezens voelen zich nog steeds niet goed op hun plek. “Spoken in hotels en restaurants kunnen we helemaal niet meer”, stelt dame Eleonora teleurgesteld vast. “Daarvoor moeten we woonplaats en geboortedatum achterlaten. Die hebben we helemaal niet – waarom denken jullie anders dat we het liefst in bouwvallige landhuizen huizen?” Ze haalt haar handen door haar lange zwarte haren. “Gelukkig was het in de zomer lekker weer, daardoor kon ik op het strand en in het park mensen nog berichten doorgeven van hun overleden opa.”

Boldewijn: “Wij hoeven ons geen zorgen te maken dood te gaan, wij houden ons puur en alleen aan de regels uit solidariteit met mensen van vlees en bloed. Wij hopen ons alleen dat jullie dat herinneren als deze crisis voorbij is. Want anders…”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Auteur Jos haalt geesten en spoken door elkaar.

Spoken zweven in witte lakens met twee gaten voor de ogen. De meeste spoken zwerven in Engelse landhuizen en Amerikaanse B-films.

Geesten zijn overledenen met een volledig virtueel lichaam. Ze hebben dus meestal benen in tegenstelling tot spoken. Zie foto. Een spiritueel medium kan een geest daarom oproepen.

Geesten wachten op een plaats in de hemel of de hel. Spoken niet, daarom kunnen ze vele eeuwen oud worden.

Geesten zijn overigens nooit geestig.

Reageer