Elisabeth Aardema / Shutterstock

In de war van alle coronamaatregelen? Wij maken het compleet onoverzichtelijk voor je

Dan weet je precies niet waar je aan toe bent

Omdat weinig mensen nog iets begrijpen van de maatregelen hebben we de wirwar aan coronamaatregelen onoverzichtelijk voor je vertroebeld. Zo heb je binnen no-time nog steeds geen flauw idee wat precies de bedoeling is.

1. Ventilatie voor plafondmonteurs
Allereerst natuurlijk de basisregel: ben je werkzaam als plafondmonteur? Kom dan zoveel mogelijk met eigen vervoer naar de bouwplaats en houd de bedrijfsbus schoon en goed geventileerd. Schaft bij slecht weer niet met iedereen tegelijk binnen, maar wissel elkaar af zodat je in de keet voldoende afstand kunt bewaren. En onthoud: op sommige wegen mogen plafondmonteurs tussen 18:00 en 7:00 130 km/u rijden.

2. Symptomen
Positief geteste zorgmedewerkers blijven tot minimaal 7 dagen na de start van de symptomen thuis EN als ze 48 uur koortsvrij zijn EN als ze minstens 24 uur geen andere symptomen meer hebben gehad. Maar die symptomen zijn dan alleen diarree, spierpijn, keelpijn, benauwdheid en neusverkoudheid. Niet kunnen ruiken of proeven of een gekke smaak in de mond van de zorgmedewerker of aanhoudende hoest zijn wel symptomen maar geen symptomen die beïnvloeden of een zorgmedewerker weer naar werk mag omdat die symptomen langer kunnen aanhouden terwijl de zorgmedewerkers niet besmettelijk meer zijn. Voor jou is alles anders.

3. Mondkapjes af en toe en overal
Mondkapjes zijn verplicht in het openbaar vervoer, behalve op sommige private veerdiensten en op de Oudezijds Achterburgwal op het deel dat net geen Red Light-district meer is. Ze zijn uitdrukkelijk wél verplicht op de Oudezijds Achterburgwal, daar waar Casa Rosso zit en het gebruik ervan wordt sterk aangeraden maar niet afgedwongen op servicelocaties zoals een salon waar je je benen of oksels of andere dingen kunt laten laseren of plekken waar je innig contact hebt met medewerkers zoals een kapsalon. Niet verplicht maar dus wel aangeraden en mogelijk later wel verplicht. En als je in bepaalde drukke gebieden loopt, maar het is bijvoorbeeld vijf uur ‘s ochtends want jij werkt heel vroeg, dan is het daar waarschijnlijk rustig dus dan mag je wel zonder mondkapje maar een paar uur later is het wel echt verplicht. Boete 90 euro.

4. To test or not to test
In plaats van 14 dagen ga je 10 dagen in quarantaine als je positief getest bent, maar als je de uitslag van je test nog niet hebt ga je uit voorzorg sowieso in quarantaine. Ook in quarantaine als een van je huisgenoten positief getest is, of als je in contact bent geweest met iemand die positief getest is. Ben je er ook van bewust dat een negatief testresultaat een momentopname is en als je klachten hebt moet je dus ook thuisblijven, test of geen test. Thuisblijven doe je tot tien dagen na de eerste dag dat je klachten had, of wacht nee, je wacht tot al je klachten over zijn en dan blijf je nog tien dagen thuis, maar als je het niet zeker weet gewoon even de coronahulplijn bellen. Kortom blijf meestal binnen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lieve Corrie,

Heb jij dit lange stuk echt helemaal gelezen gezien de kans op prikogen? Of zag je weer kans om ongelezen mijn rivaal Wilders weer voor het voetlicht te brengen?

Hou je nog wel van mij?

Veel liefs van Dodo
xxx

gravatar

Juister is: “Willen we meer of minder Corona?”

p.s. Iedereen wil natuurlijk minder Corona, maar aanhangers van Algemeen Burger Collectief en VirusWaanzin willen meer.

gravatar

Vergeet niet het dringende advies om met het openbaar vervoer naar een test locatie te gaan. Deze liggen altijd dichtbij: binnen 100 km is er wel 1 te vinden.

Reageer