wavebreakmedia / Shutterstock

Werkwoord ‘beseffen’ wil wederkerend worden

‘Ik ben het misschien niet, maar ik voel me wel zo’

Het zong al een tijdje rond, maar vandaag werd het dan eindelijk officieel. Het werkwoord ‘beseffen’ wil voortaan door het leven als wederkerend werkwoord.

Het werkwoord is opgelucht dat de kogel eindelijk door de kerk is. “Ik denk dat het geen geheim is dat dit eraan zat te komen. Want laten we eerlijk zijn: iedereen gebruikte me al op die manier.”

Het werkwoord geeft toe dat dat in het begin wel even wennen was. “Maar het duurde niet lang voordat ik totaal met die rol samenviel. Ik kan me nu niet eens meer een zin vóórstellen zonder het woord ‘zich’ erin. Ik ben dan officieel misschien niet wederkerend, maar ik voel me wel zo, snap je?”

Niet iedereen is blij met de voorgenomen verandering. “Je houdt natuurlijk altijd een paar van die taalpuristen die vinden dat taal niet mag veranderen. Ik denk dat zij niet realiseren dat taal altijd in beweging is”, aldus het werkwoord.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het wordt tijd dat Nederlanders de bedrijvende vorm eens leren.
Of beter gezegd: opnieuw leren.

Dat is dus niet: ‘OM met u te beginnen’
(Typische Tweebeeke-taal in Nieuwsuur)
Maar: ‘Met u BEGINNEND’

Volgende afleveringen.
– Wat zijn samen gestelde woorden? Of te wel spatie gebruik.
– Je-je-je-taal.
– Hoe spreek ik gisteren?
– Wat is er mis met antibiotica’s?
– Ik ben helemaal paranoia, wat nu?

Abonneer je op dit kanaal en druk op het belletje!
👉 🆗🔔 👈

Reageer
gravatar

Dat Corrie volgens eigen zeggen betrouwbare reacties (comments, red.) geeft, wil niet zeggen dat ze ook altijd gelijk heeft.