Ben Houdijk / Shutterstock

Lena ontdekt dat festivals onder cultuur vallen, dus nu moet er veel geld naar cultuur

Ze had nooit veel op met cultuur en vond het maar overdreven dat er zoveel geld heen zou moeten, maar nu ze ergens hoorde dat festivals onder cultuur vallen is Lena een andere mening toegedaan. Er moet meer geld naar cultuur.

“Ik vind het ontzettend belangrijk dat we met z’n allen soa’s kunnen oplopen in te kleine tentjes en ons lichaam volstoppen met chemische middelen waar we keihard op gaan. Wat ons land dat oplevert, dat is niet per se in geld uit te drukken, maar we moeten er alles aan doen om dit stukje cultuur te behouden”, vindt Lena sinds kort. “Mensen hebben maar half door wat cultuur precies betekent. Het is heel makkelijk om te roepen ‘die zweverige bende levert ons toch niets op, waarom zouden we daar geld aan uitgeven terwijl er mensen liggen te stikken op de ic’s?’ Maar dat vind ik dus veel te kort door de bocht. Cultuur is zoveel meer dan dat, maar zie dat mensen maar eens duidelijk te maken.”

Lena wil het Nederlandse volk met klem op het hart drukken: “Cultuur is helemaal niet saai! Cultuur is knettersick.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *