Tikibad komt met spectaculaire nieuwe wildwaterbaan: De Mui

Goed nieuws voor liefhebbers van het Tikibad: het grootste zwemparadijs van Nederland heeft er een nieuwe spannende wildwaterbaan bij: De Mui.

Van een afstandje lijkt De Mui misschien op een kabbelend golfslagbad, maar schijn bedriegt, zo vertelt Duinrell-directeur Philip van Zuylen. “De stroming onder water is ontzettend sterk. Het heeft daarom geen enkele zin om te proberen om terug naar de kant te zwemmen. Het enige wat helpt, is je mee laten voeren en dan aan het einde van de mui je naar de zijkant te laten drijven. Maar dat zeggen we er niet bij. Dat maakt het zo spannend.”

Van Zuylen ontkent dat de nieuwe wildwaterbaan gevaarlijk is. “Hij is sowieso niet gevaarlijker dan die onderwatertunnel waarbij je 18 seconden lang je adem moest inhouden, of de X-stream, waarbij een plankje onder je wegschiet zodat je zeven meter omlaag dondert. Bovendien hijsen we voor de veiligheid een rode vlag.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *