NS / Youtube

Bezuiniging NS: spoordienst ontslaat iedereen behalve railcateraars

‘Het zijn de goedkoopste krachten én ze hebben bifiworsten’

Nu de NS 185 miljoen verlies lijdt door een sterke daling in kaartverkopen, moet de vervoerder onvermijdelijk gaan bezuinigen. De NS doet dat voornamelijk door haar vervoerstaken af te stoten en zich te richten op het goedkoopste en lekkerste gedeelte van haar omzet: de railcatering. “Railcateraars zijn vrij goedkope krachten en ze hebben bifiworsten”, legt NS-bestuursvoorzitter Roger van Boxtel uit.

De NS verwacht vanaf volgend jaar met de ingrijpende bezuinigingen te beginnen. “De treinen zullen dan niet meer rijden, maar wel stilstaan bij de perrons, waar ze volledig zijn ingericht als kiosken”, zegt Van Boxtel. “Ook zijn we van plan onze Smullers-vestigingen uit te breiden: die maken we nu zo groot dat ze de hele treinstations vullen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *