Studio Speld / Shutterstock / WikiMedia Commons

Coalitie haalt 16 euro op met sponsorloop voor de zorg

De coalitie heeft gisteren maar liefst 16 euro opgehaald met een sponsorloop voor de zorg. Om de zorgmedewerkers structureel een betere beloning te kunnen bieden, renden kamerleden zo snel mogelijk het gebouw uit.

De sponsorloop is naar verluidt een initiatief van de VVD. Voor iedere ronde die een Kamerlid loopt, krijgt hij of zij een bedrag van zelfbenaderde sponsors. “Ik hoorde iedereen praten en toen dacht ik: we moeten niet praten, we moeten iets doen. Voor ik het wist renden we met z’n allen het gebouw uit, voor onze zorg”, zegt een bezweet kamerlid.

Minister Hugo de Jonge is zeer te spreken over het initiatief en het geld dat ermee is opgehaald voor de mensen die ons de coronacrisis door hebben gesleept. “We zijn erg blij met het resultaat. 16 euro! Als we dit iedere week doen, hebben we na twee weken al 32 euro. Dat wordt een mooie bonus voor onze helden. Dat hebben ze verdiend.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *