Gorodenkoff / Shutterstock

Jorn (23) vindt coronaregels onduidelijk dus organiseert hij elk weekend huisfeest

De 23-jarige Jorn heeft zich verdiept in alle coronaregels en is tot de conclusie gekomen dat ze onduidelijk en niet volledig consistent zijn. Daarom organiseert hij elk weekend een huisfeest.

“Café mag wel, discotheken niet. Religieuze bijeenkomsten mogen zolang iedereen een vaste zitplaats heeft en tot maximaal honderd man, maar als mensen gereserveerd hebben en een gezondheidscheck hebben gehad is er weer geen maximumaantal. Zangkoren mogen op afstand. Het is allemaal zo onduidelijk. Daarom organiseer ik elke zaterdag een huisfeest.”

Het is overmacht, vindt Jorn. “Mijn ouders gingen laatst met hun buren barbecueën, buiten, op anderhalve meter afstand. Dat mag dan gewoon, en als ik met driehonderd man in mijn woonkamer een feestje wil geven, dan mag je ineens geen handen meer schudden. Dat vind ik onduidelijk en niet gastvrij.” 

Over z’n huisfeesten kan Jorn overigens bevlogen vertellen. “Het is elke keer een feestje hoor, en er komen steeds meer mensen. Het is nu echt een ding in de stad geworden, iedereen weet dat je op zaterdag bij mij moet zijn. Dat vind ik wel gaaf van deze tijd: iedereen maakt er het beste van. Normaal gesproken zou niemand zin hebben om met zoveel mensen bij mij in de woonkamer te staan. Zo groot is het nou ook weer niet.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hmm., de laatste weken zijn de jongeren alom bij de media in de picture. Ze hollen allemaal achter elkaar aan met berichten dat de jongeren massaal de corona-maatregels overtreden.

Volgens mij valt het wel mee.

Jammer dat De Speld ook meedoet aan de media-hype.😒😒

Corrie.

Reageer
gravatar

Ja, harde FEITEN dat vooral jongeren besmet zijn, en zich niet aan de regels houden (zoals we allemaal kunnen zien), maar de oudjes DOOD gaan.

Echte ‘hype/hoax/fake news’ voor de TRUMP-TYPES.

OOGKLEPPEN, zeg maar.

gravatar

Harde FEITEN, zoals we allemaal kunnen zien. Wat je op tv ziet zijn uitzonderingen van jongeren die zich niet aan de regels houden. De beelden zijn met een telelens opgenomen waardoor je geen diepte ziet en het erger lijkt. Je hebt OOGKLEPPEN op als je daarin trapt.

Beelden van jongeren (de meerderheid) die zich wel aan de maatregels houden is niet interessant.

Don’t believe the hype.

Corrie.