Flamingo Images / Shutterstock

Vrouw vindt die ene fotograaf goed omdat ze er verder geen kent

“Kennen jullie David LaChapelle?” roept Lisa enthousiast naar twee collega’s die het over een foto-expositie van Alex Prager hebben. Haar ex had een fotoboek van LaChapelle en daar heeft ze toen een keer doorheen gebladerd. Nu kijkt ze soms op zijn Instagram. “Je herkent die stijl meteen, heel bijzonder. Gewaagd ook hè, en taboedoorbrekend.” Ze meent zich een foto uit dat boek te herinneren van Lil’ Kim en iets suggestiefs met witte verf. “Zooo maar echt hoor, hij is heel goed, David LaChapelle.”

Omdat haar collega’s nog niet helemaal begrijpen wat de link is met de expositie in Foam vorig jaar van een compleet andere fotograaf, probeert Lisa haar verhaal kracht bij te zetten. Gelukkig heeft ze vorig jaar toevallig een documentaire gezien over een beroemde balletdanser die een dans heeft laten filmen door David LaChapelle. Blijkbaar doet hij ook iets met video? Nou goed, ze heeft in tien jaar toch al twee keer over hem gehoord dus. Deze fotograaf kent ze. Als enige wel. “Jullie kennen David LaChapelle niet? Oh moet je echt even opzoeken, hij doet heel veel vette dingen”, vervolgt ze resoluut, “echt mijn favoriet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *