Studio Speld

Overheid stopt nicotine in wattenstaafjes om testen op corona verslavend te maken

‘Manier zoeken om jongeren aan het testen te krijgen’

Jongeren laten zich nog veel te weinig testen op corona. De overheid heeft daarom besloten om nicotine toe te voegen aan wattenstaafjes. Zo wordt testen op corona cool, en verslavend.

“Je laten testen moet weer iets worden waarmee je indruk maakt bij je vrienden”, legt minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge uit. “Stiekem in de pauze achter het fietsenhok nonchalant een wattenstaafje in je neus douwen om te zien of je besmet bent en er dan helemaal bij horen. Ondertussen neerkijken op klasgenoten die zich niet laten testen. Dat moet de norm worden.”

Ook premier Mark Rutte ziet veel in de toevoeging van nicotine. “De eerste keer is zo’n test toch een beetje vies en vervelend. Doordat we de test verslavend maken, voorkomen we dat jongeren na één keer nooit meer terugkomen. Het is misschien nog iets te vroeg om te zeggen, maar ik denk dat we met deze maatregel de volksgezondheid hebben gered.”

De 17-jarige Timon nam de proef op de som. Hij is inmiddels verslaafd aan testen. “Ik zou eigenlijk moeten stoppen”, zegt hij terwijl hij nonchalant een wattenstaafje op de grond gooit en met zijn voet op het staafje trapt. “Maar het heeft zoveel voordelen. Ik heb nu zelfs aanspraak bij de populaire meisjes uit de klas. En het is nog eens een hele goedkope gewoonte ook.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *