Tyler Olson / Shutterstock

Slachthuizen beginnen campagne over leuke kanten van het vak

'Het is niet alleen negatief, we maken hier ook dieren dood'

Slachthuizen zijn de laatste tijd voortdurend negatief in het nieuws. Werknemers worden er gedwongen door te werken met coronaklachten en ze leven bovendien vaak in erbarmelijke omstandigheden. Daarom begint de sector nu een publiekscampagne over de leuke kanten van het vak.

“Mensen krijgen een eenzijdig beeld van de vleesindustrie”, zegt directeur Frans van Dongen van branchevereniging COV. “Ze denken dat wij hier alleen maar slecht met onze werknemers omgaan, maar er is ook een andere kant: in slachthuizen maken wij dieren dood.”

Van Dongen denkt dat Nederlanders heel anders tegen slachthuizen gaan aankijken als ze beter op de hoogte zijn. “Het is heel makkelijk om te zeggen: je moet Polen en Roemenen fatsoenlijk betalen en huisvesten. Maar die mensen weten niet dat wij hier de halsslagaders van varkens en kippen doorsnijden. Dat is óók de vleesindustrie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

‘Koelcel’ klinkt dan wel negatief, maar ‘s ochtends maakt de baas de deur gewoon open. Ook zit je met een hittegolf niet te puffen van de hitte. En mag je van de karkassen eten.

Reageer