Wikimedia

Bedenker van woord ‘verfomfaaid’ geeft toe dat hij het zelf in eerste instantie verkeerd heeft geschreven

‘Die ‘r’ had gewoon tussen de ‘f’ en de ‘o’ moeten staan'

Hoe het zo heeft kunnen lopen begrijpt Bernhard W. Kruizig zelf ook niet. Toen hij een nieuw woord bedacht om de status te omschrijven waarin je een combinatie van verwaaid en verregend bent vergat hij per abuis de ‘r’ tussen de ‘f’ en de ‘o’.

“Natúúrlijk moet er een ‘r’ tussen de ‘f’ en de ‘o’ staan”, Zegt Bernhard. “Verfrommeld. Rommelig. Dat is zo klaar als een klontje. Maar ik kwam pas achter mijn verschrijving toen het woord al gedrukt stond in een oplage van 20.000, en ik had de kracht niet om mijn fout toe te geven – ik ging ook net een paar weken op vakantie. En ja, toen ik terugkwam hadden mensen al schoorvoetend aangenomen dat we het dan maar zonder ‘r’ schrijven. Verfomfaaid. Dat verzin je toch niet.”

Bernhard laat weten dat hij ondanks het feit dat het woord in het leven is geroepen door zijn eigen vergissing, hij toch teleurgesteld is in de Nederlandse taalgemeenschap. “De omschrijving klopt al niet: slordig, kreukelig. Er hoort ook bij dat iets nat is. Mensen doen er dagelijks aan mee hè, deze spelling. Vrijwillig. Stelletje slordevossen zijn het.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bernhard W. Kruizig kan zich beter niet bemoeien met het bedenken van nieuwe woorden. Verfomfaaid klinkt zo boomerig.

Om als Boomer (zoals B.W.K) indruk te maken kun je beter hedendaagse taal gebruiken.

Bijvoorbeeld: Kech (hoer), Panja (straalbezopen), Fattoe (niet grappig/humoristisch) of Djaaien (afblazen/annuleren).👊👊

Corrie.

Reageer