hurricanehank / Shutterstock

Goudprijs op recordhoogte: is rapper worden alleen nog voor de elite?

Het is op het moment voor jongeren erg moeilijk om de arbeidsmarkt te betreden. Jarenlang was rapper worden voor velen een laagdrempelige uitvlucht om toch nog brood op de plank te krijgen. Maar nu de goudprijs een recordhoogte heeft bereikt, lijkt ook het beroep van rapper buiten handbereik.

De 23-jarige Mark reageert teleurgesteld op de huidige situatie: “Rapper worden is toch wel iets waar veel jongeren op dachten terug te vallen. Als je niet kan werken in de horeca of in de advocatuur, dan maar rapper worden weet je. Maar nu de aanschaf van de noodzakelijke gouden kettingen en gouden tanden duizenden euro’s kost, lijkt het ook in deze branche onmogelijk om aan de slag te komen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn voorvaders hadden altijd al veel goud. Verdient met het verkopen van gevangen slaven aan transportdiensten. Lekker vangen!

Reageer
gravatar

Ik dacht dat een petje achterstevoren essentieel was.
En een kakzak rond de knieën.

En dan de microfoon in pikstand en in apenloopje over het podium.

Niet vergeten ‘yo, un’ te zeggen.
En in AAA-rijmschema praten.

En stukjes muziek jatten & plakken.

Lastig vak nog.
Hoewel, iedereen doet hetzelfde.

Reageer
gravatar

En verder heb je nog de cancel culture, waar tegenwoordig zoveel over wordt gerept. Je hoeft maar één verkeerd woordje te zingen en je gaat failliet. Die would-be-rappers hebben het maar zwaar. Vanavond om 19:00 uur allemaal op straat gaan staan en voor ze applaudiseren.

Reageer
gravatar

Ach, zo erg is het ook weer niet. Om wat geld bij elkaar te schrapen voor een mooie gouden ketting kun je altijd nog in de criminaliteit.

Een beetje in drugs handelen, een schietpartijtje op een hotel en hier en daar een handgranaatje neerleggen.

Easy money. 🎵💲🎶

Corrie.

Reageer