Studio Speld

De wet kan mensen op VanMoof-fietsen niet aanpakken, maar ze verdienen wel straf

Ondanks dat duidelijk is geworden dat er juridisch geen mogelijkheden zijn om mensen op VanMoof-fietsen aan te pakken, is de noodzaak om ze toch te straffen niet minder geworden.

“Elke dag dat ik iemand met zo’n uitgestreken smoel straffeloos op zo’n minimalistisch frame door de stad zie crossen wil ik mijn eigen ogen uitkrabben”, zegt de 23-jarige Julia. “Die air van mensen die op een fiets van 8000 euro rondrijden is ondraaglijk.”

“Ik vind het ongelofelijk dat er wordt nagedacht over verplichte fietshelmen voor e-bikes terwijl we allemaal lijdzaam toezien hoe mensen met een opgeblazen ego en een fietsbel als een scheepshoorn zich als onaantastbare goden over fietspaden bewegen”, zegt de 59-jarige John. “Geldboetes en taakstraffen zijn dus kennelijk uitgesloten, maar misschien kunnen wij burgers het heft in eigen hand nemen en ze sociaal uitsluiten. Dat is dan in ieder geval nog iets.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is het vet koel ‘fen Moev’ (inclusief woordspeling),
of is het brallerig ‘van Moof’?

8000 €?!
Hopelijk is dat onzin.
Voor een paar steigerpijpen?!
Met te dikke banden, zonder versnellingen?!

‘Jamaar, het is diezaain!’

Mode is voor mensen zonder smaak & verstand.

• Reageer
gravatar

Gewoon even 80 miljoen op een spaarrekening zetten en een jaartje lekker rente trekken.
en dan maar hopen dat je een multinational bent, anders moet je ook een paar fietsen vermogensbelasting betalen

gravatar

€ 8000 voor een duurzame fiets, welke zeer milieu-vriendelijk is, noemen jullie duur!
Wat denken jullie dan van de € 21000, die ik gisteren voor een stuk gemotoriseerd stuk blik moest betalen? ‘Blik’ dat de laatste jaren uit kunststoffen en IT-elektronica bestaat.

• Reageer
gravatar

Ik heb ‘t ff opgezocht. Van Moof blijkt niet echt duurder dan een andere fiets. De veel te hoge fietsprijs komt door het fiets kartel. Er zijn eigenlijk maar 2 grote aanbieders die bijna alle merken bestieren, een paar kleine daargelaten.

• Reageer