Studio Speld

De wet kan mensen op VanMoof-fietsen niet aanpakken, maar ze verdienen wel straf

Ondanks dat duidelijk is geworden dat er juridisch geen mogelijkheden zijn om mensen op VanMoof-fietsen aan te pakken, is de noodzaak om ze toch te straffen niet minder geworden.

“Elke dag dat ik iemand met zo’n uitgestreken smoel straffeloos op zo’n minimalistisch frame door de stad zie crossen wil ik mijn eigen ogen uitkrabben”, zegt de 23-jarige Julia. “Die air van mensen die op een fiets van 8000 euro rondrijden is ondraaglijk.”

“Ik vind het ongelofelijk dat er wordt nagedacht over verplichte fietshelmen voor e-bikes terwijl we allemaal lijdzaam toezien hoe mensen met een opgeblazen ego en een fietsbel als een scheepshoorn zich als onaantastbare goden over fietspaden bewegen”, zegt de 59-jarige John. “Geldboetes en taakstraffen zijn dus kennelijk uitgesloten, maar misschien kunnen wij burgers het heft in eigen hand nemen en ze sociaal uitsluiten. Dat is dan in ieder geval nog iets.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hallo wake up de van Moof S3 kost maximaal €2.400,- goedkoper dan menig andere E-bike! Haat wordt al gezaaid door de feiten niet juist weer te geven! €8.000,- voor een van Moof dan heb je er 4 stuks voor dat bedrag. Ga zo door Julia maar check wel eerst de feiten en prijzen voor te oordelen!

Reageer
gravatar

Er zijn genoeg mensen die normaal fietsen op een VanMoof. Als jullie je zo ergeren probeer dan is even een proefrit bij hun store in Amsterdam. Zou wel oppassen met “heft in eigen hand nemen” en discriminatie kom je niet ver. Laat iedereen zijn eigen leven leiden en leef je eigen. Dit is zeker niet het eerste waar mensen op zeiken en dat ging bij de AirPods ook hard aantoe. Ga mee met de tijd en stop met zeuren.

Reageer
gravatar

Als je geen geld hebt voor een Tesla dan koop je een VanMoof, en je bent in de buitenlucht, je bent in beweging, moet wel voor de motor,.. maar je zweet niet.. het blijft beter dan auto’s en moto’s en brommer’s, je gaat ook minder snel, gewoon een extra luxe optie waardoor je vlot en snel en meer oplettend door het verkeer gaat. Want je rijd een VM wenst die niet stuk 😉👍

Reageer
gravatar

Ik heb ‘t ff opgezocht. Van Moof blijkt niet echt duurder dan een andere fiets. De veel te hoge fietsprijs komt door het fiets kartel. Er zijn eigenlijk maar 2 grote aanbieders die bijna alle merken bestieren, een paar kleine daargelaten.

Reageer
gravatar

€ 8000 voor een duurzame fiets, welke zeer milieu-vriendelijk is, noemen jullie duur!
Wat denken jullie dan van de € 21000, die ik gisteren voor een stuk gemotoriseerd stuk blik moest betalen? ‘Blik’ dat de laatste jaren uit kunststoffen en IT-elektronica bestaat.

Reageer
gravatar

Gewoon even 80 miljoen op een spaarrekening zetten en een jaartje lekker rente trekken.
en dan maar hopen dat je een multinational bent, anders moet je ook een paar fietsen vermogensbelasting betalen

gravatar

Is het vet koel ‘fen Moev’ (inclusief woordspeling),
of is het brallerig ‘van Moof’?

8000 €?!
Hopelijk is dat onzin.
Voor een paar steigerpijpen?!
Met te dikke banden, zonder versnellingen?!

‘Jamaar, het is diezaain!’

Mode is voor mensen zonder smaak & verstand.

Reageer
gravatar

Opgeblazen nieuws tot en met, geen 8000 euro, bel geluid kan je in stellen, en heeft versnellingen, maar is meer, je moet erop rijden om het te verstaan, waarom VM, elk zijn doen