Eremin Aleksey / Shutterstock

Rotterdam nieuwe besmettingshaard: krijg je corona van poetsen?

In Rotterdam loopt het aantal besmettingen snel op. Dat roept de vraag op: krijg je corona van poetsen?

Viroloog Marion Koopmans van het Erasmus MC denkt van wel. “We hebben in Rotterdam momenteel veel meer besmettingen dan in Amsterdam. Wat doen ze in Amsterdam? Lullen. Wat doen we in Rotterdam? Poetsen. Het lijkt me de enige logische verklaring. Maar goed: ik moet weer aan het werk, gozer.”

Menno de Jong, viroloog bij het UMC, denkt er anders over: “Wij in Amsterdam vermoeden dat kakkerlakken heel vatbaar zijn voor het coronavirus. Het verbaast ons daarom niets dat het nu in Rotterdam zo misgaat. Leuk trouwens dat je even langs wilde komen. Straks koffietje drinken?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *