Shutterstock / Wavebreakmedia

Thuisblijvers niet enthousiast over vakantie: ‘de plek is mooi maar de mensen zijn verschrikkelijk’

Wegens de coronacrisis vieren veel Nederlanders de vakantie noodgedwongen thuis. Niet iedereen is even enthousiast over zijn eigen woonhuis als vakantieadres. “De plek is best mooi maar de mensen zijn verschrikkelijk.”

Iris uit Lichtenvoorde ontdekte dat ze haar thuisvakantieadres moest delen met andere Nederlanders. “De kinderen die daar rondliepen bleken natuurlijk allemaal slecht opgevoed. Daar wil je natuurlijk niets van zeggen, maar toch.” Al snel begon Iris zich aan allerlei kleine dingetjes van haar bestemming te ergeren. “Bijvoorbeeld dat er alleen een Telegraaf was te krijgen.”

Ook Peter uit Leiden was niet onder de indruk van zijn twee weken vakantie in Leiden. “Volgens mij was het ooit een prima adres, maar de eigenaren hadden het slecht onderhouden. Ik kreeg heel erg de indruk van vergane glorie. Als Nederlander zou je dan de handen uit de mouwen steken en de boel een opknapbeurt geven. Je mag het natuurlijk niet zeggen, maar ik denk dat ze daar toch wel erg lui zijn.”

Voor Lieke uit Amersfoort was haar thuisvakantie eens maar nooit meer. “De bediening was hondsbrutaal en het eten is verschrikkelijk. Fantasieloze stukjes vlees en groente met nauwelijks smaak of samenhang. En als ik daar in de keuken wat van zeg krijg ik meteen een grote bek. Mij zien ze daar nooit meer terug.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geloof ik niks van.
Die lui gaan nooit weg.

Zijn ze niet in beroep gegaan?
Of was dit naar het aso-AZC?

Mis je geen waardevolle spullen in huis?
PIN-code nog veilig?