fizkes / Shutterstock

5 tips als je coronaklachten hebt en toch de deur uit wil

Dat de meeste mensen met coronaklachten zich niet laten testen is voor ons geen verrassing: als je zulke klachten hebt moet je eigenlijk thuisblijven, en dat is niet leuk. Daarom hebben we enkele tips voor mensen met klachten die toch de deur uit willen.

1. Laat je nooit testen
Het spreekt bijna voor zich, maar we noemen het toch: laat je niet testen. De kans bestaat dat je het virus hebt, en als je het hebt moet je sowieso thuis blijven. En dat terwijl jij lekker de hort op wil.

2. Lieg
Als je met corona-achtige klachten over straat loopt en mensen kijken je vreemd aan omdat je snottert of niest, zeg dan luidkeels dat je hooikoorts hebt, of diabetes, of dat je zeker weet dat je geen corona hebt. Het leuke aan deze leugen is, is dat je misschien niet eens liegt: wie weet heb je wel geen corona! Waarheen gaat de reis vandaag mevrouw?

3. Draag geen mondkapje
Een mondkapje dragen op plekken waar het niet hoeft is te opzichtig. Met een mondkapje op denken mensen, ‘ah, die zal wel corona of corona-achtige klachten hebben’. Niet goed, thuisblijven is erg saai!

4. Geef vrienden een knuffel
Geef je vrienden geen kans om aan je gezondheid te twijfelen en geef ze een vastberaden knuffel. Zeg na de knuffel: ‘wacht, je hebt toch geen corona he?’ Lach daarna het ongemak van de ander weg.

5. Reis alleen maar tijdens de spits in het openbaar vervoer
In grote massa’s kan je je makkelijk verschuilen. Het is moeilijker te zien wie er hoest in een volle trein. Kijk mensen wél vies aan als ze hun masker niet goed op hebben: als je je gedraagt als iemand die om dat soort zaken geeft kan je later beter liegen als ze je vragen of jij misschien een klein beetje hebt lopen superspreaden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vermaak me altijd kostelijk met alle reacties, alleen Corry van Hiernaast, welke studie over hoe het hoort en niet hoort heb je eigenlijk gevolgd?
Ik stop telkens met lachen……helaas

Reageer
gravatar

Hmm., uit het filmpje en bericht is nergens uit op te maken dat het een Nederlander met een Marokkaanse migratieachtergrond is.

Zo gaat dat dan, er wordt invulling aan een bericht gegeven dat niet klopt.

Beetje dom…🤪🤪

Corrie.