Shutterstock - Leonard Zhukovsky

Djokovic roept collega’s op tot boycot US Open: ‘Wie toch meedoet is een roekeloze matennaaier’

‘Bizar dat ze een toernooi organiseren tijdens een pandemie’

De nummer 1 van de wereld Novak Djokovic roept al zijn collega-tennissers op om de US Open te boycotten. De Serviër vindt het ‘ongelofelijk en totaal onverantwoord dat ze midden in een pandemie een tennistoernooi gaan organiseren.’ 

Djokovic zegt te begrijpen dat de ATP iets goed wil doen voor de sportwereld, maar met de hoge besmettingscijfers in de VS moet je ook verantwoordelijkheid nemen, vindt hij: “Je moet er niet aan denken dat spelers en coaches geïnfecteerd raken.”

Omdat de tennissers zelf een voorbeeldfunctie hebben, verwacht Djokovic dat zijn collega’s gehoor geven aan zijn oproep, ondanks geruchten dat zijn rivaal Rafael Nadal wel deelname aan de US Open zou overwegen: “Als je nu toch meedoet ben je gewoon een roekeloze matennaaier.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *