Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Gaat cancel culture te ver? Deze zielige aanstellers die ze zouden moeten ontslaan vinden van wel

‘Cancel culture’ vormt een bedreiging voor het open debat, luidt een open brief ondertekend door schrijvers, wetenschappers en dikke vette losers die vandaag nog ontslagen zouden moeten worden.

“Ideologisch conformisme bedreigt de normen van een integer, open debat”, aldus een van de ondertekenaars, een historicus die werkt bij de Universiteit van Massachusetts. Hallo Massachusetts, lezen jullie mee? Deze hansworst staat op jullie loonlijst.

Het probleem is dat verzet verwordt tot een dogma, wordt in de brief geschreven. Een boodschap die breed werd ondertekend, door onder andere J.K. Rowling, Noam Chomsky, en een hele reeks rijke leeghoofden die blijkbaar meteen een zenuwinzinking krijgen als ze een keer tegengesproken worden.

Toch is dat volgens andere losers juist een reden om de brief te ondertekenen. “Het is niet erg om het met iemand oneens te zijn”, stelt Malcolm Gladwell, een Canadese auteur die uit zijn mond ruikt naar brie, en bang is dat niemand zijn kutboeken meer wil kopen. Heeft iemand de contactgegevens van zijn uitgeverij?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee hoor!
Elke zondag stipt luister ik met rode oortjes naar het woord van Des Heeres die mijn eerwaarde predikant mij influistert (nouja, bij wijze van spreken dan, haha) vanaf zijn verheven troon, (nouja bescheiden luisterpositie zeg maar), voor Des Heeres oneindige wijsheid!