Shutterstock / Studio Speld

Bewezen: we kennen de giraf alleen in opgewonden toestand

Een bijzondere ontdekking. Recente beelden van een giraf met een hangende, korte nek tonen aan dat we de giraf die we kennen uit al die verschillende dierenparken, natuurgebieden en mediaoptredens altijd hebben gezien in opgewonden toestand.

Bioloog Richard Plat spreekt van een groot nieuw inzicht in het evenhoevige zoogdier. “Nu pas ontdekken we dat we helemaal niet wisten hoe de giraf eruit ziet als ie zich verveelt.”

Het is volgens Plat niet goed dat we denken dat giraffes altijd maar een lange nek hebben. “Zo zien ze er echt niet altijd uit. Als we enkel dit soort beelden van giraffes delen, zullen giraffes met een slappe, rimpelige nek zich gaan schamen. Terwijl dat dus nergens voor nodig is.”

De giraf op de foto ontkent een kleine nek te hebben: “ik heb gewoon een bloednek.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zo zie je maar weer hoe belangrijk het is om niet alleen maar af te gaan op vluchtige, voorbijgaande indrukken die vaak het overwegende beeld in de media bepalen. Vooral populistisch georienteerde politici hebben er een handje van om ermee aan de haal te gaan.

Ze spinnen garen bij gebrekkige beeldvorming. 🔈🔉🔊

Reageer