Nikodash / Shutterstock

6 eenvoudige stappen om je minder druk te maken over de wereld en weer meer over je lichaam

De coronapandemie, het politiegeweld, racisme en de opwarming van de aarde. Heb jij je hier de laatste tijd ook zo zorgen over gemaakt? Met deze zes eenvoudige stappen maak je je minder druk over alles in de wereld en weer meer over alles aan je lichaam!

1. Sluit het nieuws af en open een magazine
Ja, in Amerika is nu een piek in het aantal coronabesmettingen, hier kun je haast niks racistisch meer zeggen en deze hitte al zo vroeg in de zomer belooft niet veel goeds. Nu weet je het wel, dus sluit het nieuws lekker af en open een magazine. Begin bijvoorbeeld met het artikel vol tips om over drie jaar met je lichaam naar het strand te kunnen!

2. Kijk eens echt goed in de spiegel
Er markeert waarschijnlijk meer aan je gezicht dan je denkt. Het kan zijn dat je ene oog iets lager hangt dan het andere oog, je neus kan een beetje scheef staan. Wist je trouwens al dat je je eigen gezicht in de spiegel symmetrischer ziet dan het is? Grappig hè? Het kan ook nog zijn dat je jezelf anders ziet dan andere mensen. Knapper welteverstaan.

3. Besteed meer tijd op Instagram
Het is altijd leuk om een kijkje in het leven van mensen te nemen die niet zo bezig zijn met de wereldproblemen. Zo kun je een beetje zien hoe goed zij de dingen doen, hoeveel meer ballen ze hoog weten te houden dan jij terwijl ze ondertussen ook nog een razendsnel metabolisme hebben. Weet je niet wie je nog meer kan volgen? Kijk dan eens op je tijdlijn. Daar heeft het algoritme genoeg inspiratie voor je verzameld om je op z’n vroegst op je sterfbed tevreden te laten zijn met je lijf!

4. Volg een make-up-tutorial van een YouTuber met een 20 jaar jongere huid dan jij
Het is belangrijk om afleiding te zoeken van alle ellende in de wereld. Op YouTube vind je gelukkig genoeg make-up-tutorials van 21-jarige meisjes met een glad perzikhuidje. Zorg ervoor dat je net zoveel foundation aanbrengt onder je ogen, langs je mond, neus en op al je andere huidplooien en sta versteld van het resultaat een paar uur later!

5. Neem een lesje in een hippe yogastudio
Vanaf 1 juli kan het weer. Dus kies een hippe luxe yogaschool uit, schrijf je in voor een proefles en kijk in je upward dog goed om je heen hoe flexibel en soepel het bij de rest gaat. Doordat je je daarna nog lang afvraagt hoe het kan dat jij zo onhandig bent met je ledematen en wat je daar überhaupt deed, heb je de focus helemaal terug op jouw eigen lijf.

6. Hang een foto van jezelf naast een van je ideale lijf op de koelkast
Zo kun je direct als je gedachten weer afdwalen naar wat jij zou kunnen doen om je eigen blinde vlekken te zien waardoor je mensen misschien onbedoeld hebt pijn gedaan in het verleden, jezelf herpakken en inzien hoeveel je jezelf nog moet pijnigen om er in de toekomst net als dat model uit te zien.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben ook een vrouw moet echt zo hard lachen om deze humor! Lees het met een knipoog.. Zoals al hun artikelen. Als er man stond ipv vrouw had je waarschijnlijk wel gelachen:) happy focus on yourself Saturday!

gravatar

Ik vermoed dat Corrie het ironisch bedoelde. Zo lees ik het iig wel en daar houd ik enorm van. En ik denk dat Renee dat niet door had, omdat er ook een kern van waarheid verschuilt in het artikel. Fanatieke instagrammers zijn veelal ijdel.

gravatar

Wat een vrouwonvriendelijk artikel van De Speld. Alsof vrouwen alleen maar geïnteresseerd zijn in zichzelf. We worden neergezet als jaloerse stompzinnige egoïsten.

Bij deze doe ik een oproep aan bedrijven die op De Speld adverteren hun advertenties bij zulke artikels te boycotten.

Ik voel mij als vrouw gekwetst. 😥😥

#WomanLivesMatter

Corrie.

Reageer