Shutterstock - Impact Photography

Je mag niet meer schreeuwen en zingen, maar mag je nog wel een pauw nadoen?

Het is een vraag die heel Nederland momenteel bezighoudt: mag je met de huidige maatregelen nog wel een pauw nadoen? Volgens velen is premier Rutte hier nog niet duidelijk genoeg over geweest. 

“We weten nu allemaal dat je niet meer mag schreeuwen en zingen. Alleen heeft Rutte niets gezegd over het nabootsen van het geluid van een pauw. Nederland heeft het recht om te weten of we een pauw na mogen doen. Waaronder schaart de premier dat geluid precies? Dat willen de Nederlanders heel graag weten”, vertelt erkend pauwimitator Tim Tjalling. “Echt schreeuwen is het niet, als je het goed doet. En zingen al helemaal niet. Dus je zou zeggen: dat moet kunnen.”

Anderen vinden echter dat het nog absoluut niet kan. “Je zet toch je keel open en er komt een enorm geluid uit die keel. Als je het goed wil doen tenminste”, vindt zangleraar Corine Bakker. “En dan kun je wel als soort van compromis een babypauw nadoen, maar dat is natuurlijk veel minder leuk.”

Het moge duidelijk zijn dat Nederland in complete verwarring zal blijven, zolang de regering zich niet heel uitgesproken uitlaat over de pauwkwestie. Als dit niet op zeer korte termijn gaat gebeuren, kan het zomaar eens gruwelijk uit de klauwen lopen in Nederland.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lekker op vakantie op Oost geweest. Wij waren ook van die mensen die de pauw steeds nadeden. Nog bedankt voor het uitlenen van uw grondpen voor onze hond!