Op1

Waarom snappen virologen als enigen niets van virologie?

Nederlandse bevolking staat voor een raadsel

Hoe kan het toch dat virologen als enigen helemaal niets snappen van virologie? Dat vraagt de Nederlandse bevolking zich af.

“Iedereen weet precies hoe het zit, behalve de mensen die ervoor gestudeerd hebben”, zegt strandwacht Jelmer Adriaans. “Aerosols, luchtventilatie, superspreads, het is allemaal zo simpel. Wat doen die mensen de hele dag?”

Adriaans krijgt bijval van yoga-instructeur Helma Wissen. “Je zou als viroloog toch in staat moeten zijn om een paar welgevallige artikelen te scannen en op basis daarvan mensen een beetje naar de mond te praten. Als dat te moeilijk is, ben je niet geschikt voor je baan.”

Uiteraard laten ook de deelvissers zich niet onberoerd in deze zaak. Deelvisser Guy Ondiep: “Ik denk dat er eens goed gekeken moet worden naar de virologie-opleiding. Het kan niet zo zijn dat de hele bevolking precies weet hoe de vork in de steel zit, behalve de mensen die de titel expert dragen.”

2020 nog een keertje overdoen? Bestel nu ‘2020: weer een jaar’: het betrouwbaarste jaaroverzicht van De Speld.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De essentie van wetenschap is dat de wetenschapper uiteindelijk heel veel weet van heel weinig. Voor deze virologen geldt dat hun wetenschappelijk niveau (de kwaliteit) het onderwerp dermate ontstegen is dat ze nu allen weten over helemaal niets. Gelukkig hebben we dan nog dhr, W. Engel (c.s.) waarvoor het omgekeerde geldt, zij weten niets over alles.

Reageer
gravatar

Corona zei mij: “Virologen haten mij.”
Ze verklaarde: “Dat is wel vreemd, want ik heb wereldwijd toch miljarden volgers.”
Ze vervolgde vol trots: “In Nederland alleen al zijn er minstens honderdduizenden die zoveel van mij houden, dat ze zelfs voor mijn vrijheid de straat opgaan. Ze willen voor mijn vrijheid demonstreren, desnoods tot ze er dood bij neervallen. Dat is pas echte liefde!”

Corona

Reageer
gravatar

De wetenschap is gebaseerd op deskundigheid, intelligentie, onafhankelijkheid en objectiviteit toch ? En niet op bevelen van bovenaf, indoctrinatie, commercie, baanafhankelijkheid, , politiek, chantage, bedreiging en dat soort dingetjes, toch, toch ?

Reageer
gravatar

Vergeet vooral niet woordvoerder Willem Engel van protestgroep Virus Waanzin.

De naam Virus Waanzin heeft hij van het boek Virus-Wahn van de auteur Torsten Engelbrecht. Dat is de bijbel voor complotdenkers zoals Engel. 📕📕

Het staat vol met meningen van ‘deskundigen’.

Corrie.

Reageer