youtube.com/D66

Hoe combineer je het hebben van een vagina met het premierschap?

Met meer vrouwelijke leiders krijgen we een hoop extra schaamlippen op de zetels. Zit die vagina nou echt in de weg als het gaat om stukken lezen? Hoe combineer je dat nou met leidinggeven? En kan je dan wel lekker zitten in het pluche? We vroegen het aan parlementair verslaggever Evert de Goede.

Goed dat we je spreken, Evert. Allereerst. Wat vind jij. Is het mogelijk om en een vagina te bezitten én premier te zijn tegelijkertijd?

Evert: “Zo’n vagina vergt enorm veel onderhoud natuurlijk. Daar ben je gauw uren mee bezig. Dus dat je daarnaast nog premier wil zijn, dat is best wel een onderneming.”

En wat betekent het voor Nederland als we een premier krijgen met een vagina?

Evert: “De stoelen in het torentje zijn allemaal gemaakt voor penissen en ballen. Dat wordt een enorme verbouwing dan natuurlijk, dus we zullen ook goed moeten nadenken of het die enorme kostenpost wel waard is.”

We weten dat Sigrid een gooi doet naar het premierschap. 

Evert: “Ja.”

Hoe denk je dat zij het gaat doen?

Evert: “Tsja. Zij zal dan de eerste zijn met een vagina. Of zij zelf aan haar vagina heeft gevraagd wat zij ervan vindt, weet ik niet. Maar dat zou natuurlijk nog wel eens pittige discussies kunnen opleveren. Iets wat je er dan ook weer niet bij kan hebben als premier. Dus in die zin denk ik dat ze het zwaar zal krijgen.”

Tot slot: We horen vaak dat het met een vagina echt lastig is om beleidsstukken te lezen. Is dat waar?

Evert: “Ik zeg altijd maar zo: de eerste vagina die kan lezen moet ik nog tegenkomen.

Dank Evert. Voor je tijd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *