Joop Hoek / Shutterstock

Sabine is absoluut een racist ‘maar het standbeeld van J.P. Coen moet om’

Laat één ding heel duidelijk zijn, Sabine Bokma is absoluut een racist: “Vaak als ik iets zeg, word ik meteen in de hoek van racisten geduwd en daar voel ik me helemaal thuis. Maar bij slavenhandel trek ik de grens.”

Als HR-medewerker krijgt ze de kans haar racisme in de praktijk te brengen: “Een gekke achternaam op een sollicitatieformulier is een enkeltje papierbak.” Ook moet haar dochter niet met een zwarte man thuiskomen en stemt ze PVV ‘hoewel het jammer is dat ze hun racisme nog steeds ontkennen.’

Maar dat standbeeld van Jan Pieterszoon Coen moet, net als standbeelden van andere massamoordenaars en slavendrijvers zo snel mogelijk naar de grond, vindt Sabine: “Jezus, jongens, ik zei dat ik een racist was, niet dat ik genocide en grootschalige mensenhandel goedkeurde, waar zien jullie mij voor aan?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *