Studio Speld / Shutterstock & FreeVectorMaps

Overheid komt met reisadvies per Nederlandse provincie

Nu veel mensen in eigen land op vakantie gaan, komt de overheid met een reisadvies per provincie. Waar kun je veilig op vakantie? Je leest het hier!

Drenthe: code geel
Drenthe is geopend, maar toeristen moeten van tevoren wel een speciaal formulier invullen waarin ze beloven geen moderne onzin naar de provincie te brengen. Kom je uit Amsterdam? Dan kun je dit beter verzwijgen.

Flevoland: code oranje
Flevoland blijft sinds de oprichting van de provincie code oranje. Het advies is om er alleen heen te reizen als het noodzakelijk is, zoals op doorreis naar Noord-Holland. Als je per ongeluk in Dronten terecht komt, haalt de overheid je niet terug.

Friesland: code groen
Voor Friesland gelden geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor reizigers die gewoon normaal doen en zich niet openlijk uitspreken tegen zwarte piet. Let wel altijd goed op uw eigendommen.

Gelderland: code groen
Het staat iedereen in principe vrij om naar Gelderland af te reizen, maar de overheid ziet hier geen directe noodzaak toe.

Groningen: code geel
De provincie heeft in principe een positief reisadvies. Wel heeft Groningen besloten om de gulden opnieuw in te voeren. Langs de grens zijn wisselkantoren geopend waar je euro’s kunt wisselen. Let wel op: terug wisselen naar euro’s is niet meer mogelijk.

Limburg: code geel
Er zijn in dit gebied gewoontes die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Wees ook voorbereid op hachelijke verkeerssituaties vanwege de vele amateurfietsers die altijd voorrang denken te hebben.

Overijssel: code grijs
Er is bij de overheid geen informatie over Overijssel bekend.

Noord-Holland: code groen/rood
U kunt veilig naar Noord-Holland reizen, maar er is een verhoogd risico op hipsters in de grote steden. Er komen bierbrouwerijen, avocado-shops en koffiezaakjes waar ze fietsen verkopen voor. Het aantal mannen met knotjes neemt nog steeds toe.

Noord-Brabant: code rood
Voor heel Brabant geldt een negatief reisadvies. De combinatie van veel coronabesmettingen en gezelligheid maakt de provincie momenteel levensgevaarlijk. Wilt u toch gaan? Dan adviseert de overheid om niet uit uw auto te stappen.

Utrecht: code goed bereikbaar
Utrecht is centraal gelegen en heel goed bereikbaar. Bent u de volle campings in Ommen beu? Utrecht is een geweldig alternatief. We hebben Kasteel de Haar, Bunnik en nog meer van dat soort dingen. Kom naar Utrecht! Dit reisadvies wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht.

Zeeland: code geen legergroen
Iedereen die geen marinier is mag van het kabinet naar Zeeland. Let wel op: er zijn in dit gebied weinig goede treinverbindingen. Je kunt hier gebruikmaken van lokale alternatieven zoals ‘streekvervoer’.

Zuid-Holland: code geel met witte schuimkraag
Zuid-Holland wordt deze zomer omgedoopt tot jongerenprovincie. Hier mogen alle uitgestelde examenreizen en jongerenvakanties naar toe. Zo wordt Katwijk in de stijl van Chersonissos nagebouwd en zal Noordwijk worden omgedoopt tot Blanes.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Quote: “Noord-Holland: code groen/rood.
U kunt veilig naar Noord-Holland reizen, maar er is een verhoogd risico op hipsters in de grote steden. Er komen bierbrouwerijen, avocado-shops en koffiezaakjes waar ze fietsen verkopen voor. Het aantal mannen met knotjes neemt nog steeds toe.”

Lachen. 😊😊

Corrie.

Reageer
gravatar

Groningen heeft niet voor niets code geel. U kunt hierheen reizen, echter mochten de aardbevingen te zwaar worden hoeft U niet op medewerking vanuit Den Haag bij uw repatriëring te rekenen.