claudio santisteban / Shuttersrtock

Braziliaanse volk roept Bolsonaro op om zo veel mogelijk thuis te blijven

De Braziliaanse bevolking heeft president Jair Bolsonaro opgeroepen de komende tijd zoveel mogelijk thuis te blijven. De afgelopen tijd liet de president zich nog te veel in het openbaar zien, en dat zorgt voor veel angst en boosheid bij de Braziliaanse bevolking.

“We moeten alle risico’s uitsluiten”, zegt Bernardo Ferreira uit Brasilia. “De afgelopen tijd doken er toch weer beelden op van onze president die drukke plekken bezocht. Ons advies: doe het niet, hoe groot de verleiding ook is.”

Brazilië is hard op weg om koploper te worden op de ‘coronaranglijst’: de verwachting is dat de Brazilianen eind juli het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten gepasseerd zijn. “Hij doet het vast met de beste intenties hoor”, meent Maria da Silva uit Salvador. “Maar het is beter als hij nu gewoon even rustig aan doet. Deze man is al 65 hè. Het is eigenlijk onverantwoord dat hij in deze tijd nog zo hard aan het werk is. Dat mag wat mij betreft wel een tandje minder. Voor zijn eigen gezondheid, natuurlijk.”

“Het zijn ongekende tijden”, gaat Ferreira verder. “We willen allemaal leuke dingen blijven doen: buiten sporten, afspreken met vrienden, coronacijfers wegmoffelen. Maar dat gaat nu gewoon even niet. Namens het Braziliaanse volk zou ik tegen de president willen zeggen: Hou vol!”

Volgens correspondent Nina Jurna zijn het flinke maatregelen die de Braziliaanse bevolking neemt. “Brazilianen zijn normaal niet snel van het verbieden. Ze hechten sterk aan eigen verantwoordelijkheid. Maar de Brazilianen zien ook wel in dat deze tijden om directe actie vragen. En als zij het niet doen, wie dan wel?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De heer Bolsonaro verdient een standbeeld in ieder park in Brazilië! Hij is een voorbeeld voor ons allen.

Kongsi voor Nederlandse Junta
Voorzitter: de heer Tolet van het Forum tegen democratie
Vice-voorzitter; de heer Kilders van de Partij tegen socialisme

Reageer