Antonio Guillem / Shutterstock

Vrouw met laptop reserveert vijf uur in café om een cappuccinootje te drinken en lekker te werken

De 32-jarige Sam is dolblij dat de cafés weer opengaan. De hele dag in haar eigen woonkamer opgesloten zitten – ze werd er helemaal benauwd van, en haar werk schoot voor geen meter op. Daarom heeft ze vandaag in haar favoriete café een tijdslot van vijf uur gereserveerd om een cappuccinootje te drinken en lekker te werken.

Om voldoende afstand te kunnen bewaren is ongeveer een kwart van het café gevuld. Toch zit net bij Sam een grote groep van vier huisgenoten. Sam had het liever iets rustiger gezien, want ze houdt niet zo van al dat geklets als ze aan het werk is. Gelukkig hebben de huisgenoten beloofd wat zachter te praten.

“Kan ik nog iets voor je betekenen?” Vraagt de jongen die de bestellingen opneemt. “Nee, ik ben oké”, zegt Sam. Ze heeft twee uur geleden al een cappuccino gedronken, en van teveel cafeïne krijgt ze hoofdpijn. “Oh, of heb jij misschien nog zo’n lekker koekje? Wat is het, kokosmakroon?” “Ja”, zegt de jongen. “Huisgemaakt.” “Lekker. En een glas kraanwater alsjeblieft.”

Aan het einde van de dag gaat Sam met een goed gevoel naar huis. Betrouwbaar internet, geen kinderen, lekkere koffie. Ze heeft voor de komende dagen direct extra gereserveerd. “Het is stiekem natuurlijk een duur grapje, elke dag buiten de deur een koffietje drinken”, zegt Sam. “Maar zo heb ik toch het gevoel dat ik naar mijn werk ga. En het is natuurlijk leuk om de plaatselijke horeca te steunen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een trut.
Erg Nederlands wel.
Nouja, voor sommige Nederlanders.

Ik stuur haar nog een WhatApp-bericht van mijn ‘nieuwe nummer’, dat ze ze snel 500 euro moet overmaken.
Erg Nederlands wel, de domheid om daar in te trappen.

gravatar

What a bitch.
Very Dutch though.
Well, for some Dutch people.

I send her another WhatApp message of my “new number” that she has to transfer them 500 euros quickly.
Very Dutch, the stupidity to fall for that.