Erin Stevenson O'Connor / Flickr

Man uit Etten-Leur noemt rellen na racistisch politiegeweld in VS ‘minstens zo erg’

Een witte politieman die met zijn knie een zwarte man dooddrukt, dat zijn natuurlijk geen fijne beelden om te zien. Maar Joost Rutgers (43) viel nog iets anders op: “Die rellen in Minneapolis zijn natuurlijk minstens net zo erg!”

Rutgers, trots vertegenwoordiger van het redelijke midden, is er duidelijk van geschrokken: “Dan zie je winkels vernield worden en dan denk je bij jezelf: is dit de manier om tegen racisme te protesteren? Dat werkt nogal averechts, in ieder geval op mij.”

Dat de politieman, weliswaar zonder doodgedrukt te worden, is gearresteerd, blijft volgens Rutgers onderbelicht: “Het is niet alsof die agent nog vrij rondloopt he? En nogmaals: die beelden zijn zo op het eerste gezicht niet fijn om te zien, maar laten we in vredesnaam het politieonderzoek afwachten.” En die relschoppers? “Die mensen zijn precies de reden dat de politie wapens heeft, ik hoop dat ze die ook gebruiken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

het is een ramp wat er in Amerika gebeurt is. Hoe kan de blanke mens nu nog zeggen superieur te zijn aan zwarte piet? Als die agent slim was, deed hij dit zonder dat er een camera op hem stond, dan was er minder gezeik nu!

Reageer
gravatar

Het is belachelijk om: Een percentage relschoppers onder legitieme demonstranten “minstens net zo erg” te vinden als het stelselmatig vermoorden van onschuldige burgers, hierdoor minder respect te hebben voor het algemene protest tegen institutioneel racisme, te verwachten dat ze genoegen nemen met de arrestatie van 1 agent en te hopen dat door de politie gewapend geweld wordt gebruikt.

gravatar

Het lijkt me beter als de politie in de USA geen blanke mannelijke agenten meer aanneemt. En degenen die er nog werken maar een lockdown in het politiebureau geven.

Reageer