Gorlov-KV / Shutterstock

Man kan uren kijken naar hoe de rook van zijn kampvuur bij buren naar binnen waait

“Bijzonder hè”, zegt de 32-jarige Rogier tegen een vriend terwijl ze om twee uur ‘s nachts bij het kampvuur staan. Ze volgen de rookpluim die bij alle omwonenden door hun ramen naar binnen waait. “Ik kan hier echt uren naar kijken.”

Vaak ontstaan de beste gesprekken op dit soort momenten, denkt Rogier. ‘Wat zijn je dromen?’, ‘Waarom zijn we hier op aarde?’, ‘Wat schreeuwt die man van de vierde verdieping nu toch naar ons?’ Op de een of andere manier roept zo’n rookwalm dat in je op.

Rogier en zijn vriend luisteren naar het knapperen van het brandende hout en het agressief dichtslaan van ramen in de huizen om hem heen. “Ik weet niet wat het is, maar ik word hier zo rustig van.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heel herkenbaar.

Op zich al ‘s nachts een ‘goed gesprek’ houden op een stille binnenplaats of balkon, terwijl de buren proberen te slapen. Of wanneer het de buren helemaal niet zijn van een stel hangjongeren.

Of die ‘vet koele’ bonk-bonk-bonk ‘muziek’ op dezelfde plaats, of vanuit een auto (met openstaande ramen natuurlijk!) of boot door de stad (kan ook prima ‘s nachts!).

Reageer