shutterstock.com/studiospeld

Sinds het sproeiverbod gebruikt Irene vochtinbrengende crème voor haar gazon

Door de droogte van de afgelopen dagen en het verbod om het gazon te besproeien, moest Irene creatief zijn. “Ik opende mijn badkamerkastje en zag alle vochtinbrengende producten staan. Toen wist ik: dit is de redding van mijn tuin.” 

Irene bleek 17 verschillende soorten crèmes te hebben: 6 dagcrèmes, 4 nachtcrèmes, handcrème, elleboogcrème, 5 soorten bodylotion en zelfs een serum. “Daar kan ik er best een paar van missen, dacht ik toen. Maar het valt me wel tegen hoeveel er opgaat aan zo’n grasveld, dat is echt van een andere orde dan mijn ellebogen.”

Irene houdt zich netjes aan de gebruiksaanwijzing: “De nachtcrème breng ik ‘s nachts aan, de dagcrème overdag. Die verdampt wel snel, moet ik zeggen, maar er zit ook een factor in. Dus huidkanker gaat mijn gazon sowieso niet krijgen.” 

Het is wel balen voor Irenes huid dat ze nu geen producten meer heeft om op zichzelf te smeren, maar ze ziet nu toch niemand. “Twee vliegen in één klap, want met deze huid wíl ik ook niemand zien.” Alle vrije tijd die ze normaal met vrienden doorbrengt, besteedt ze nu aan het opknappen van haar tuin. “Toen ik toch bezig was om mijn badkamerkastje leeg te halen, kwam ik nog veel meer bruikbare producten tegen. Saaie bloemblaadjes kleur ik nu in met oude lipsticks. Ik highlight de heg, die komt zo veel beter uit. Onkruid trekken is ook niet meer nodig, dat werk ik weg met concealer. In de straat slaat het enorm aan, de buren zijn nu ook bezig. Ik zeg het je: tuinmake-up gaat het helemaal worden deze zomer.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *