shutterstock.com/Shift Drive

Quirine: ‘Ik knuffel mijn jaarclubvriendinnen weer gewoon, want wij zijn gek op elkaar, maar het is ook weer niet héél erg als ze doodgaan’

Na twee maanden 1,5 meter afstand van elkaar te hebben gehouden, heeft Quirine besloten om haar jaarclubvriendinnen weer te knuffelen. “We kunnen het gewoon niet laten, we zijn gek op elkaar. Maar ook weer niet zo gek dat het erg is als iemand corona krijgt en sterft.” 

Quirine vervolgt: “Wie niet knuffelt gaat ook een beetje dood, maar dan vanbinnen. En áls je het doet, dan het liefst met iemand die je medium zult missen als het fout gaat. Mijn ouders knuffel ik bijvoorbeeld niet, want daar heb ik er maar twee van. Tuurlijk, qua risico zou ik nu eigenlijk Groen Linksers moeten aanraken, maar dat vind ik goor. Het moet wel te doen zijn.”

Mocht de hele jaarclub bezwijken, dan heeft dat ook voordelen. “Het scheelt sowieso 12 keer bruidsmeisje zijn, en ik denk dat Anne C. en Anne Z. mij allebei als ceremoniemeester willen. Daar kan ik er dus best een van missen.” 

Op de vraag of alle jaarclubgenoten meegaan in Quirines huidhonger, zegt ze: “Alleen Roos weigert mee te doen. Ze mag nog wel komen, maar wordt ondertussen door iedereen uitgekotst. We hopen nu dat zij nu eenzaam oud wordt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *