Shutterstock/David Tadevosian/krumanop

Hoe veilig zijn de slachthuizen? We vroegen het een varken en twee kippen

Deze week zijn de eerste slachthuizen gesloten vanwege onveilige omstandigheden voor werknemers. Voelen de dieren zich nog wel veilig nu het virus zich ook daar verspreidt? Wij vroegen het een varken en twee kippen. 

Hoe veilig zijn de omstandigheden in jullie huizen? 
Varken: Ze doen erg hun best om het allemaal wel een beetje schoon te houden. Ik ben wel op zoek naar iets groters, ook voor de kinderen. Halve vierkante meter zou lekker zijn. Ze komen wel heel dichtbij met die enorme messen. Natuurlijk is nog niet bewezen is dat het virus ook van mens op varken kan overspringen, maar je kunt toch niet voorzichtig genoeg zijn.

Kip 1: Ik voel me niet onveiliger dan normaal. Ik zal je eerlijk zeggen dat dit niet de ideale plek is als je van rust houdt en af en toe wat tijd voor jezelf wil. Niet duwen!

Jullie zijn niet bang om het virus te krijgen?
Varken: Ik maak me meer zorgen om de pest. Dat hebben ze niet voor niets naar ons vernoemd. 
Kip 2: Ik kan niet eens lopen, dan ga ik me niet ook nog eens daar zorgen over maken.

Denken jullie dat er genoeg maatregelen zijn getroffen?

Varken: Nou, ik vind dat hier normaal al niet zoveel mensen komen dus dat lijkt me allemaal wel in orde. En sommigen dragen nu ook nog een mondkapje.

Kip 1: Ze houden wel meer afstand. Vraag me wel af waar al mijn vrienden naartoe zijn gegaan. Misschien valt dat ook wel onder de maatregelen. 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *