Studio Speld / Shutterstock

Kabinet gaat schapen uitrusten met wapenstok

Nu het geweld tegen schapen behoorlijk toeneemt in Nederland gaat het kabinet schapen uitrusten met een wapenstok. Het kabinet hoopt dat de wapenstokken een afschrikwekkende werking hebben, maar de schapen krijgen ook een training om de wapenstok in te zetten – bijvoorbeeld als een wolf probeert hun nek open te rijten.

“Het is natuurlijk van de zotte dat wij in een land als Nederland dit soort maatregelen moeten nemen”, zegt minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. “Maar uiteindelijk gaat de veiligheid van onze schapen voor. Zij staan dag in dag uit, in weer en wind, voor ons in de wei.”

De politie is niet blij met het besluit. “Voor de burger wordt het onderscheid tussen politieagenten en schapen zo heel onduidelijk”, zegt een politiewoordvoerder. Ook zijn veel mensen bang dat dit extra machtsmiddel schapen direct naar het hoofd zal stijgen.

Toch blijft het kabinet bij zijn beslissing. “Ons gaat het erom dat onze schapen weer het respect krijgen dat ze verdienen, en zonder angst over het erf kunnen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *