Shutterstock / Foto Para Ti / Fungi Design

Shutterstock / Foto Para Ti / Fungi Design

Wolven mogen alleen nog maar aangelijnd rondlopen

Wolven in de Nederlandse natuur? Dat mag, mits ze zijn aangelijnd. Dat staat in de nieuwe richtlijnen die Staatsbosbeheer vandaag presenteerde.

“In principe moet iedereen buiten plezierig kunnen recreëren. Dat geldt voor schapen en mensen, maar ook voor de wolf”, stelt Staatsbosbeheer. “Daarbij verliezen we natuurlijk niet het veiligheidsaspect uit het oog. Daarom zeggen we tegen de wolf: ‘je bent welkom, maar zorg dat je bent aangelijnd.’

“Op een niet-aangelijnde wolf staat een boete, maar deze is niet te hoog: “We denken daarbij meer aan een symbolisch bedrag. Het gaat om awareness en wederzijds vertrouwen kweken. Zelfregulering in plaats van handhaving. Wolven hebben het niet breed, dus hen in hun portemonnee raken vinden we geen goed signaal.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De langstvoorkomende wolf in Nederland moet wel gestopt worden. Zo gauw de geldwolf op jacht gaat mag er wat mij betreft een groot deel van de buit worden ingehouden

Reageer
gravatar

Het betoog is tegen the awareness van natuurbeschermers, immers een wolf mag van hen geen transwolf als een tamme lam worden, want wilde wolven bijten brave lammeren en de natuurbeschermer die het touw aan het lam in handen heeft.

Reageer
gravatar

Wat een gebazel.
De waarheid is dat wij natuurbewakers vinden dat in de vrije natuur geen makke wilde dieren behoren voor te komen. (Soms met uitzondering van aangelijnde honden.) Derhalve moeten wolven, die graag met mensen omgaan en niet bijten, worden afgemaakt.